Μητσοτάκης: Πάω να πείσω την κ. Μέρκελ ότι εμείς διαθέτουμε ένα άλλο σχέδιο

Με σκοπό να πείσει την κυρία Μέρκελ ότι, η ΝΔ διαθέτει ένα άλλο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση», πηγαίνει στη συνάντηση του σήμερα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο τραπέζι της συνάντησης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει τη νέα «Συμφωνία Αλήθειας» που θα προτείνει η ΝΔ στους δανειστές και η οποία έχει ως βάση της, 4% ρυθμούς ανάπτυξης και 2% πλεόνασμα, με πενταετή σχεδιασμό για την Ελλάδα του 2017 -2021.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναπτύξει την επιχειρηματολογία που παρουσίασε και στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή ότι «είναι ώριμες οι συνθήκες για μία μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» που να προβλέπει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2% και ταυτόχρονα αύξηση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 4%.

«Η χώρα χρειάζεται ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας με την Ευρώπη», τόνισε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ανέφερε ακόμη πως «αν η Ν.Δ. αναλάβει την εξουσία αφενός θα υλοποιήσει όλες τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αφετέρου θα πείσει τους πιστωτές ότι μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να έχουμε λίγο μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία».

Πλην της κυρίας Μέρκελ, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με άλλους Ευρωπαίους. Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο γενικός γραμματέας του Ε.Λ.Κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λουξεμβούργου Μαρκ Σπάουτζ, ο επικεφαλής του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΧέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Ζόζεφ Ντόουλ.