Μητσοτάκης, νικητής των εντυπώσεων: Ο Αλ. Τσίπρας με αναμασήματα για «σκάνδαλα» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Η λίστα Τσίπρα βυθίζει τη χώρα στη διαπλοκή». Δεν κέρδισαν τη μάχη, όπως διαλαλούσαν από το Μαξίμου. Πόλωση πλέον στην κορυφή.

Στην ίδια γραμμή πόλωσης και οι δευτερολογίες των δύο αρχηγών, με χαμηλού βαθμού επιχειρήματα, ιδίως από τον Πρωθυπουργό. Χωριστές οι προτάσεις και αντιλήψεις για τη Δικαιοσύνη και την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Δεν δικαιώθηκε η φιλοδοξία του Μεγάρου Μαξίμου από ημέρες τώρα ότι θα ήταν συντριπτική η ομιλία του Αλ Τσίπρα στη Βουλή και θα κέρδισε σε πολιτικές εντυπώσεις εις βάρος του Κ. Μητσοτάκη και γενικά της ΝΔ. Σε ένα θέμα, όπως η διαπλοκή στο οποίο θα οδηγούσε σε εύκολη νίκη της Κυβέρνησης και του ΣΥ ΡΙΖΑ. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο τελικά στη Βουλή.

Μιλώντας πρώτος, ο κ. Τσίπρας επεδίωξε να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί η κυβέρνηση μετά τους χειρισμούς στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και της αδυναμίας του κ. Ιωαν. Καλογρίτσα να καταβάλλει το τίμημα για την άδεια. Εξαπέλυσε, λοιπόν, σφοδρή επίθεση προς το σύνολο των κομμάτων της μεταπολίτευσης και διεμήνυσε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες, κυρίως όμως για τα πεπραγμένα σας, γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου», προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. συμμάχησε «αμέσως με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της χώρας, με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη και να παίρνουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεών σας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις – αέρα». Παράλληλα, έκανε λόγο για απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος, όχι με όπλα αλλά με την προπαγάνδα.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το βασικό μήνυμα ήταν ότι «πλέον τηρείται ο νόμος», ενώ όσον αφορά την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, διερωτήθηκε, απευθυνόμενος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η ΝΔ με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ; Σας ρωτώ ευθέως, κ. Μητσοτάκη, η εξυγίανση των οικονομικών της ΝΔ που επαγγέλλεστε, θα συμπεριλάβει και την αποπληρωμή των δανείων σας;»

Δικαιοσύνη και φοροδιαφυγή

Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων, είπε ο πρωθυπουργός. Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει «θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση» θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση, τόνισε. Εχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς, επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή το πάρτι έχει τελειώσει. Ελέγχονται, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε. Προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής». Επιπλέον, αναφέρθηκε προσωπικά προς τον κ. Μητσοτάκη: «Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής».

Μητσοτάκης: Aν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές

«Σκληρό ροκ» επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, κατά την διάρκεια της πρωτολογίας του. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για κρεσέντο λαϊκισμού, ενώ ζήτησε ευθέως εκλογές από τον κ. Τσίπρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα του ΣτΕ, των τηλεοπτικών αδειών και των συνταξιούχων.
«Είστε ο θετός πατέρας των ορφανών του Τσοχατζόπουλου! Και ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον νέο εργοδότη του» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «Κοσκωτάς- Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμος». «Όσοι σας άκουσαν σήμερα και ελπίζω να είναι πολλοί κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της».

Θέμα Δημοκρατίας

«Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο. Η Δημοκρατία κινδυνεύει απ’ αυτούς που παραβιάζουν το κράτος δικαίου και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία» συνέχισε. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό. Ανεβήκατε μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας» σημείωσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα.

Η αναφορά στον Λάκη Λαζόπουλο

Όσον αφορά την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας στο μιντιακό κατεστημένο, όπως είπε, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέτεινε: «Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους; Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Αναφερθήκατε και στον κ. Κοντομηνά: Για πείτε μου, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργαζεται ακριβώς; Σταματήστε να κοροϊδεύετε λοιπόν»

Για Siemens
Για τη Siemens, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι επί των ημερών του κ. Τσίπρα κινδυνεύουν με παραγραφή αδικήματα ξένων κατηγορουμένων εξαιτίας απουσίας μετάφρασης. «Αν δεν σας αρέσει ο διακανονισμός να τον αλλάξετε» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπόθεση Καλογρίτσα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε, για μια ακόμη φορά, τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες και έθεσε αμείλικτα ερωτήματα προς τον κ. Τσίπρα. «Προχωρήσατε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «στον αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών εθνικής εμβέλειας σε 4. Δημιουργήσατε ένα τεχνικό ολιγοπώλιο στο όνομα της δήθεν διαφάνειας. Αναδείξατε το δικαίωμα στην ενημέρωση σε αντικείμενο πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Και παρότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε ότι ο διαγωνισμός ήταν αντισυνταγματικός, εσείς προχωρήσατε χωρίς να περιμένετε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Μία απόφαση την οποία σπεύσατε να προεξοφλήσετε με τρόπο κατηγορηματικό, παρεμβαίνοντας ευθέως στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και προξενώντας τα γνωστά γεγονότα στο ΣτΕ. Στη διαδικασία αυτή φαίνεται είχατε επιλέξει εκ προοιμίου τον ”δικό σας” καναλάρχη. Είναι ο ίδιος που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Παππά σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο -τι ειρωνεία- τη διαπλοκή»
Δικαιοσύνη

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη την ακύρωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, εξέλιξη για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση. «Ούτε επί χούντας δεν γινόταν αυτά! Το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου- Παππά χωρίς καμία χρονοτριβή, τόνισε και χαρακτήρισε πρόκληση τη συνάντηση με τους ανώτατους δικαστικούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο! Οι εξελίξεις αυτές είναι επικίνδυνες για το κράτος δικαίου, προειδοποίησε και προσέθεσε: Θα υψώσουμε ανάχωμα δημοκρατίας στα αυταρχικά σας σχέδια. Δε θα καταντήσετε την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης!», υπογράμμισε.

Συνταξιούχοι

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των συνταξιούχων λέγοντας πως η κυβέρνηση υποσχέθηκε 13η σύνταξη και τελικά ψέκασε με χημικά την Τρίτη ηλικία. «Γεννηθήκατε στο ψέμα, σβήνετε μέσα στην κατακραυγή. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόση δυσαρμονία κυβέρνησης και κοινωνίας», ανέφερε.
Συνταγματική αναθεώρηση
«Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής. Δεν το ξέρατε αυτό κ. Τσίπρα;» ρώτησε τον πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της ΝΔ, αποδίδοντας το σε «μικροκομματικές σκοπιμότητες» όπως είπε.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Προκηρύξτε εκλογές, προκάλεσε τον Αλ.Τσίπρα – «Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις Σπίρτζη- Καλογρίτσα;» – «Τι θα αφήσετε πίσω σας; Τους Καρανίκες;» – Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της
Για κρεσέντο λαϊκισμού και παραλήρημα ανορθολογίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήρθατε εδώ με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας, είπε στον πρωθυπουργό, στη συνείδηση του λαού είστε μαύρο και σκοτεινό παρελθόν.

Τι θα αφήσετε πίσω σας; Τους Καρανίκες; Την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου συστήματος διαπλοκής; ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είστε ο θετός πατέρας των ορφανών του Τσοχατζόπουλου! Και ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον νέο εργοδότη του!» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όσοι σας άκουσαν σήμερα και ελπίζω να είναι πολλοί κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. ΣΥΡΙΖΑ ότι με την ασκούμενη πολιτική του θέτει σε κίνδυνο την Δημοκρατία. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Η Δημοκρατία κινδυνεύει απ’ αυτούς που παραβιάζουν το κράτος δικαίου και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία, συνέχισε. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό» πρόσθεσε.

«Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανεβήκατε μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας» σημείωσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρωθυπουργό. Και συνέχισε ο

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι μόνο για να απαλλαγούμε από την πιο ανίκανη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, όχι μόνο γιατί καταστρέψατε την κοινωνία, αλλά γιατί η χώρα αξίζει καλύτερα».

«Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους; Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Αναφερθήκατε και στον κ. Κοντομηνά: Για πείτε μου, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργαζεται ακριβώς; Σταματήστε να κοροϊδεύετε λοιπόν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη Siemens, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι επί των ημερών του κ. Τσίπρα κινδυνεύουν με παραγραφή αδικήματα ξένων κατηγορουμένων εξαιτίας απουσίας μετάφρασης. «Αν δεν σας αρέσει ο διακανονισμός να τον αλλάξετε» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για δημιουργία αριστερής διαπλοκής.
Υπόθεση Καλογρίτσα
«Έφυγε λέει το επόμενο δευτερόλεπτο» είπε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας για τον εργολάβο Καλογρίτσα που ήθελε να πάρει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. «Ας μην είχαν γίνει οι αποκαλύψεις να σας πω εγώ αν θα έφευγε ο Καλογρίτσας» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε σειρά ερωτημάτων για τις σχέσεις Παππά- Καλογρίτσα και τα δάνεια της εταιρείες του πρώην υπερθεματιστή με την Τράπεζα Αττικής. Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;, συνέχισε. Πώς σπάσατε έργα για να φθάσουν στον αγαπημένο σας εργολάβο- κουμπάρο κύριε Σπίρτζη, ρώτησε τον υπουργό Υποδομών. Κάνατε την Αττικής παραμάγαζο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιμένοντας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών σημείωσε: Σας φαίνεται λογικό ο επόμενος υπερθεματιστής να έχει δηλώσει λαγός; Επιχειρήσατε να χρηματοδοτήσετε το νέο τρίγωνο διαπλοκής. Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Αν δεν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις δε θα κάνατε τίποτα. Αν δεν παρουσιάσετε τα πόθεν έσχες θα είναι πράξη ενοχής δικής σας και του υπουργού σας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα για τα κανάλια, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε και άλλα θέματα να θέσει στον πρωθυπουργό:

Πόσα χρήματα θα χαθούν από το μαύρο στα κανάλια; 1,7 δισ. στη δεκαετία!
Γιατί δεν διασφαλίσατε την πολυφωνία;
Έχει σημασία η προέλευση των χρημάτων;«Αν ερχόταν ένας λαθρέμπορος και σας έδινε 200 εκατ.ευρώ για να πάρει μια άδεια θα του την δίνατε;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο Παππά, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μαύρη μέρα για τη Δικαιοσύνη

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη την ακύρωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, εξέλιξη για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση. Ούτε επί χούντας δεν γινόταν αυτά! Το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου- Παππά χωρίς καμία χρονοτριβή, τόνισε και χαρακτήρισε πρόκληση τη συνάντηση με τους ανώτατους δικαστικούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο! Οι εξελίξεις αυτές είναι επικίνδυνες για το κράτος δικαίου, προειδοποίησε και προσέθεσε: Θα υψώσουμε ανάχωμα δημοκρατίας στα αυταρχικά σας σχέδια. Δε θα καταντήσετε την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης!
Έχετε και εσείς τη… «λίστα Τσίπρα» είπε στον πρωθυπουργό:
Φάμπρικα ΜΚΟ στα κέντρα ψυχικής υγείας

Αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν νιώσατε την ανάγκη να ερευνήσετε τις καταγγελίες Βουδούρη;
Το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη- Σταθάκη
Τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, του κυρίου 12%
Τη διαγραφή προστίμων
Τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων
Μέχρι και τη συγκάλυψη της σεξουαλικής παρενόχλησης των εργαζομένων γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Κόβετε το ΕΚΑΣ και ψεκάζετε με δακρυγόνα τους συνταξιούχους διεύρυνε το μέτωπο της επίθεσης και αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς κατοικιών, την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.
Δυσαρμονία κυβέρνησης και κοινωνίας
Γεννηθήκατε στο ψέμα, σβήνετε μέσα στην κατακραυγή. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόση δυσαρμονία κυβέρνησης και κοινωνίας!
Συνταγματική αναθεώρηση:
Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής. Δεν το ξέρατε αυτό κ. Τσίπρα, ρώτησε τον πρωθυπουργό για ένα ακόμη θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ. Στόχος σας οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Εγώ εκλέχτηκα, δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο!
Λυπάμαι για το ύφος της ομιλίας του πρωθυπουργού, το τοξικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση δεν επιτρέπει ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα διαπλοκής.είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην οικονομική τακτοποίηση του κόμματός του. Εγώ εκλέχτηκα, δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έθεσε το θέμα της off shore της Αυγής. Να απαντήσετε επιτέλους ποιος κρύβεται από πίσω, προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα.

Στρατηγική κατά της διαφθοράς:
Ενίσχυση της δικαστικής λειτουργίας
Σύστημα εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου
Διασύνδεση δημόσιων οργανισμών με στόχους
Απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών με περιορισμό της φυσικής επαφής

Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και για τις ηθικές αξίες
Επιμονή στη διασφάλιση της αμεροληψίας στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών
Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες
Αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν να κάνουν με σύγκρουση συμφερόντων
Χρηματοδότηση κομμάτων
Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές!

«Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, δε θα αργήσει η μέρα που η εκτροπή που επιχειρείτε θα πέσει στο κενό» προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η χώρα δεν αντέχει στην οικονομική κρίση να προστεθεί και κρίση δημοκρατίας. Επειδή είπατε ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, δεχθείτε κι αυτό: Προκηρύξτε εκλογές!