Μητσοτάκης: «Κακόγουστο θέατρο-Η Ελλάδα γυρνάει προς τα πίσω και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει»

Αποκλειστικά στην κυβέρνηση Τσίπρα αποδίδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ευθύνη για τα μέτρα βουνό για τον Έλληνα φορολογούμενο που περιλαμβάνει το 4ο συμπληρωματικό μνημόνιο, όπως χαρακτηρίζει τα μέτρα των 5,4 δις ευρώ και τα οποία είναι απόρροια της μειωμένης αξιοπιστίας της που βρίσκεται στο μηδέν.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για κακόγουστο θέατρο που προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο και τονίζει ότι το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι η διαμόρφωση κλίματος για προσέλκυση επενδύσεων για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Η δήλωση Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ανέβασε από χθες νέα θεατρική παράσταση. Πολύ κακόγουστη όμως. Διότι το τέταρτο συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα υπογράψει, το δεύτερο δικό της μέσα σε λίγους μήνες, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί μέσα στις προκλητικές θριαμβολογίες της.

Η Κυβέρνηση υπογράφει μέτρα 5,4 δις ευρώ, που δεν θα ήταν απαραίτητα, αν δεν είχε συντελεστεί ο εκτροχιασμός της οικονομίας τους τελευταίους 15 μήνες. Και τώρα προσπαθεί να τα “μπαλώσει” με τα επώδυνα και άδικα μέτρα στο ασφαλιστικό, αλλά και με ένα βουνό φόρους.

Αλλά επειδή η αξιοπιστία της είναι κοντά στο μηδέν, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων για την Ελλάδα.

Πέρα από τον ήδη θεσμοθετημένο. Τον λεγόμενο “κόφτη”. Μηχανισμός που έχει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα αυξάνει ακόμα πιο πολύ το λογαριασμό. Και απέναντι σε αυτά τι αντιπαρατάσσει; Μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος. Με άλλα λόγια: Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον.

Θα μπορούσε να θυμίσει κανείς ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει ήδη περικοπεί από το 2012 και μάλιστα κατά 130 δις ευρώ, χωρίς όμως αυτό να είναι από μόνο του αρκετό για οριστική έξοδο από την κρίση.

Και τούτο, διότι αυτό που πρωτίστως απαιτείται για να αντιμετωπιστούν η κρίση και η ανεργία είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις.

Και αυτή η Κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις. Αλλεργία στην επιχειρηματικότητα. Αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα. Αλλεργία τελικά σε ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές.

Νέες δουλειές είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα πάνω από όλα. Και αυτό προϋποθέτει εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. Λιγότερους, όχι περισσότερους φόρους. Και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες.

Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να τα πετύχει. Συνεχίζει να λέει κατά συρροήν ψέματα κάθε μέρα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο. Και κυρίως δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα.

Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει».