Μήνυση αγανακτισμένων των ΜΑΤ κατά ανωτέρων τους «Μας έστειλαν ως πρόβατα επί σφαγήν». Με αρκετούς τραυματίες από ασύδοτους αναρχικούς.

Διαρκής και μεγάλη η δυσφορία στα σώματα Ασφαλείας, με πρώτη την ΕΛΑΣ, όπου δεν υπάρχει καμία αναγνώριση του ρόλου τους και καμμία προστασία τους.

Μήνυση κατά αξιωματικών – συντονιστών κατέθεσαν άνδρες των ΜΑΤ, με αφορμή το πρωινό της 31ης Οκτώβριου όταν μια διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε σφοδρή συντονισμένη επίθεση από κουκουλοφόρους, οπλισμένους με ρόπαλα, λοστούς και καδρόνια στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

“Μας έστειλαν ως πρόβατα επί σφαγήν, απροστάτευτους σε κινδύνους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούμε σοβαρά (…) Μας έστειλαν σε μια επίθεση που ήξεραν ότι ήταν προορισμένη να αποτύχει”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην μήνυσή τους.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι άνδρες των ΜΑΤ κάνουν λόγο για έλλειψη σχεδίου και σαφών εντολών των ανωτέρων τους με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν “να οπισθοχωρήσουμε, όλοι τραυματιστήκαμε, ευτύχημα που επιζήσαμε”.

Την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας κατηγορεί ευθέως η Ένωση Αστυνομικών Αθηνών, λέγοντας ότι εκθέτει τους αστυνομικούς σε κίνδυνο, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες. Ισχυρισμός κατάδηλος από τα φαινόμενα αναρχίας και καταστροφών κάθε εβδομάδα στην Πατησίων, στο Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια, στη Θεσσαλονίκη. Μια τελευταία ανακοίνωση είναι αποκαλυπτική.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ… Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γίναμε μάρτυρες άλλης μιας παράστασης των γνωστών κύκλων και των οργάνων τους που δρουν κι ενεργούν με ορμητήριο την περιοχή πέριξ των Εξαρχείων, οι οποίοι αμαύρωσαν μετά τη γιορτή του Πολυτεχνείου και την πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η Αστυνομία και οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί ήταν εκεί για άλλη μια φορά πιστοί στο καθήκον τους και δυστυχώς δέχτηκαν για πολλοστή φορά σφοδρές επιθέσεις και μάλιστα με νέους τρόπους (ταράτσες, ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής κλπ). Περιουσίες φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών ξαναλεηλατήθηκαν μόνο και μόνο για να εκτονώσουν ορισμένοι τα ιδεολογικά τους «καπρίτσια». Όλα τα παραπάνω χωρίς κανενός επίσημου υπευθύνου να ιδρώνει το αυτί.
Κάποιοι συνεχώς κωφεύουν ……και οι Αστυνομικοί συνεχώς στα νοσοκομεία!

Για το Δ.Σ.
Ο
Πρόεδρος                         Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος       ΡΗΓΑΣ Νικόλαος