Μεξικό: Παραιτήθηκε ο υπ. Εσωτερικών εν όψει των εκλογών του Ιουλίου

Την παραίτησή του από το αξίωμά του υπέβαλε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο Τσονγκ.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ενρίκε Πένια Νιέτο, διευκρίνισε αργότερα ότι ο υπουργός Εργασίας Αλφόνσο Ναβαρέτε του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) θα διαδεχθεί τον Οσόριο Τσονγκ στο υπουργείο Εσωτερικών. Ευχαρίστησε τον Οσόριο Τσονγκ για την προσφορά του και προέτρεψε τον Ναβαρέτε να δώσει την έμφαση στην καταπολέμηση του εγκλήματος, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημοκρατική διακυβέρνηση.

Ο Οσόριο Τσονγκ θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους διεκδικητές του χρίσματος του PRI για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου, αλλά το κυβερνών κόμμα τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Οικονομικών Χοσέ Αντόνιο Μιντ.

Η παραίτηση του Οσόριο Τσονγκ από την κυβέρνηση θα του επιτρέψει να θέσει υποψηφιότητα για τη Γερουσία, κάτι που προεξοφλούσαν ότι θα κάνει κομματικά στελέχη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Πένια Νιέτο ονόμασε τον Ρομπέρτο Κάμπα, του κόμματος Νέα Συμμαχία, πρώην υφυπουργό αρμόδιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, νέο υπουργό Εργασίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

SHARE