Μεταβιβάζονται στις περιφέρειες τα γήπεδα του Μουντιάλ 2018

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, μια τέτοια διάταξη υπάρχει στη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και αφορά τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Mundial-2018.

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση ότι οι νέοι διαχειριστές των γηπέδων απαλλάσσονται από τον έγγειο φόρο και τον φόρο ακίνητης περιουσίας. Τα επτά γήπεδα που μεταβιβάζονται στις περιφέρειες είναι τα γήπεδα στις πόλεις Βόλγκογκραντ, Εκατερίνεμπουργκ, Καλίνινγκραντ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ροστόφ επι του Ντόν, Σαμάρα , Σαράνσκ. Στην σχετική κυβερνητική απόφαση αναφέρεται επίσης ότι τα γήπεδα «Λουζνικί», «Αγία Πετρούπολη», Καζάν Αρένα» και «Φίστ» βρίσκονται ήδη στην δικαιοδοσία των περιφερειών της Ρωσικής Ομσοπονδίας, ενώ το γήπεδο της «Σπαρτάκ» είναι ιδιωτικής χρήσεως γήπεδο.

Επίσης, παράλληλα με τη μελλοντική αξιοποίηση των γηπέδων για αθλητικές διοργανώσεις, προβλέπεται σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση η δημιουργία παιδικών ακαδημιών ποδοσφαίρου, που θα προσφέρουν την δυνατότητα να αυξηθεί κατά 1,5 φορά ο αριθμός των παιδιών από την ηλικία των έξι ετών που θα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.