Μετά το MEGA, σκοτεινό το μέλλον για εφημερίδες, περιοδικά και ιστοσελίδες των συγκροτημάτων ΔΟΛ (ΒΗΜΑ- ΝΕΑ) και Πήγασος(ΕΘΝΟΣ- ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Δεν κυκλοφόρησαν χθες «Τα Νέα», «ΕΘΝΟΣ» και «Ημερησία» και σε αδράνεια οι ιστοσελίδες τους.

Μετά το συγκρότημα Λαμπράκη και τις απεργίες εκεί, που προβλέπεται να συνεχιστούν, προειδοποιητική η απεργία στο ΕΘΝΟΣ και στα άλλα μέσα ενημέρωσης του ομίλου «Πήγασος» κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και οι υπόλοιπες Ενώσεις του κλάδου, ενώ νέα 24ωρη έχει ανακοινωθεί για τον όμιλο ΔΟΛ («Νέα»-«Βήμα»). Σκοτεινό το μέλλον για τα δύο ιστορικά συγκροτήματα ΜΜΕ.

Για τον «Πήγασο» στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ΕΣΗΕΑ αναφέρονται τα εξής:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 18:00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 18:00 της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinema.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».
Στο μεταξύ , νέα 24ωρη απεργία έως την Τετάρτη στις 19.00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη με απόφαση των διοικητικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ, της ΕΤΕΡ και της ΕΦΕ.
Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους τεχνικούς ραδιοφώνου και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες«ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό«ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «tovima.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η εργοδοσία του ΔΟΛ οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Για πολλούς μήνες πλέον απλήρωτοι όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων, όπως και στην περίπτωση του άλλοτε κραταιού MEGA για τις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές, έχει εξαντληθεί η υπομονή και η αντοχή.