Μέρκελ: Δεν θα αλλάξουμε την πολιτική μας για τους πρόσφυγες λόγω τρομοκρατίας

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ απέρριψε τις φωνές που αμφισβητούν την πολιτική της για τους πρόσφυγες, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες γέννησαν ερωτήματα για την ασφάλεια της χώρας.

 «Εναντιωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια των τρομοκρατών να πλήξουν την ετοιμότητά μας στην υποδοχή ανθρώπων. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και την ελευθερία στη χώρα, ακολουθώντας τους κανόνες δικαίου».

Και πρόσθεσε: «Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μία ενδελεχής ανάλυση πρέπει να προηγηθεί οποιωνδήποτε μέτρων θα αποφασισθούν ως απάντηση στις επιθέσεις.

«Είμαι πεπεισμένη, σήμερα όπως και χθες, ότι θα κατορθώσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης. Θα τα καταφέρουμε και έχουμε ήδη καταφέρει πολλά, πολλά πράγματα τους τελευταίους μήνες» είπε κλείνοντας τη Συνέντευξη Τύπου.