Μεγαλώνει η βεντέτα Βγενόπουλου-Θάνου

Nonpapernews.gr

Βαριές κατηγορίες του Ανδρέα Βγενόπουλου εναντίον της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. Μεγαλώνει η μεταξύ τους βεντέτα

Σήμερα μετά τις καταγγελίες του ότι αποτελεί εμπαθή διώκτρια εναντίων του στο χώρο της Δικαιοσύνης, ο μεγαλοεπιχειρηματίας προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες. Κατηγόρησε την κυρία Θάνου για απόπειρα δωροληψίας – «Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο» είπε στην αποκαλυπτική συνέντευξή του.

Η μεταξύ τους βεντέτα βαθαίνει και αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας αναμέτρησης. Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας της, δήλωσε – ενώπιον του κατάπληκτου ακροατηρίου του – ότι κατέθεσε σήμερα Τετάρτη στην εισαγγελία Αθηνών, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι. Με μια πρωτοφανή κίνηση στην ιστορία της ελληνικής Δικαιοσύνης, ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός από την κυρία Θάνου, επιχειρηματία φίλης της και συγγενικών της προσώπων.

Η μηνυτήρια αναφορά – την οποία επέλεξε να μη δώσει στη δημοσιότητα ο επιχειρηματίας – αφορά τα αδικήματα της εμπορίας – επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος.

Οι παράνομες πράξεις των υπόπτων, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της MIG, σχετίζονται τόσο με τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών του κ. Βγενοπούλου, και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, των κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, όσο και με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών κυρίας Γεωργίας Τσατάνη. Η κυρία Τσατάνη έγινε ευρέως γνωστή από την καταγγελία της σε βάρος του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, για παρεμβάσεις στο έργο της στην υπόθεση Βγενοπούλου.

«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενοπουλος. «Για την ακρίβεια μου ζητήθηκε … Βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός βιβλίων δηλαδή».