Με την ηγεσία του Αρείου Πάγου συναντάται ο Μητσοτάκης

Την ανάγκη να υπάρχει ευρύτερη διακομματική συμφωνία σε θέματα που αφορούν στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου.

Υποδεχόμενη τον κ. Μητσοτάκη η κυρία Θάνου δήλωσε:

«Σας υποδέχομαι με μεγάλη χαρά, είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτεται τον Άρειο Πάγο και αυτό δείχνει σαφώς το ενδιαφέρον σας για το θεσμό της Δικαιοσύνης και την ομαλή λειτουργία Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

«Είναι φυσικό να υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για λειτουργία Δικαιοσύνης και απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της. Θα συζητήσουμε και θέματα που αφορούν στην καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης Σε ζητήματα ανεξαρτησία Δικαιοσύνης να υπάρχει ευρύτερη διακομματική συμφωνία και να στηρίζεται η Δικαιοσύνη με κάθε τρόπο».

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στην οποία έθεσε και το ζήτημα της αποφυλάκισης του κατ΄ ομολογία του, δολοφόνου, Χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Ευτέρπη Κουτζαμάνη, εισαγγελέας Αρείου Πάγου

«Σας καλωσορίζω στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για ενδιαφέρον που δείξατε και την ευαισθησία σας που πάρα τις υποχρεώσεις σας σκεφτήκατε να μας επισκεφτείτε και να ακούσετε τα προβλήματα της δικαιοσύνης και να συμβάλλετε στο μετρό του δυνατού στην επίλυση τους».

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Το ενδιαφέρον το προσωπικό δικό μου και της ΝΔ είναι μεγάλο. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη κ πρέπει να την υπηρετούμε. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα να την υπηρετούμε και με την απαραίτητη ταχύτητα σε απονομή δικαιοσύνης σημαντική, η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά προκάλεσε την κοινωνία»