Με ασυνήθιστα χρέη  κακοπληρωτή, η Δήμητρα Λιάνη, επί οκτώ χρόνια «πουλάει»  τη μία από τις τρείς μαιζονέτες της  στην Εκάλη.

Αντιπαροχή για τα  3,5  στρέμματα που ήταν η βίλλα ης επί Ανδρέα Παπανδρέου. Στις 24  Μαίου είναι  ο νέος πλειστηριασμός, για τον οποίο κανείς αγοραστής δεν    έχει δείξει  μέχρι σήμερα, ανάλογο ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο όταν  υπάρχουν φήμες για κακοτεχνίες.

Την κατηγορούν για σπατάλες και κακοδιαχείρηση  τόσο των  ακινήτων  στην Εκάλη όσο και του πολιτικού ονόματος  του Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα σε 15 μέρες η Δήμητρα Λιάνη θα βρεθεί πάλι δύο φορές στη δύσκολη θέση να αποτρέψει πλειστηριασμό που αφορά τις μεζονέτες της Εκάλης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, σήμερα βγήκε για πολλοστή φορά στο σφυρί από το Πρωτοδικείο Αθήνας, ένα από τα τρία πολυτελή σπίτια της χήρας του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ στις 24 Μάη θα γίνει δεύτερος πλειστηριασμός το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Ο λόγος που μια από τις μεζονέτες βγαίνει συχνά στο σφυρί είναι τα χρέη της, ύψους 440.000 ευρώ σε τράπεζα, εφορία, αλλά και στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ελλάδας (ΧΕΝ). Μάλιστα, στη σημερινή μάχη η Δήμητρα Λιάνη βρέθηκε απέναντι στη ΧΕΝ, η οποία διεκδικεί οφειλόμενα ενοίκια από την περίοδο κατασκευής του σπιτιού, όταν η Δήμητρα Λιάνη διέμενε σε σπίτι αυτής της ένωσης. Μάλιστα η συγκεκριμένη μεζονέτα βγήκε για πρώτη φορά σε πλειστηριασμό το 2011, αλλά ακόμη δεν έχει ευδοκιμήσει καμιά προσπάθεια.

Συγκεκριμένα η κυρία Λιάνη χρωστά 360.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank, 51.050,40 ευρώ στην Εφορία της Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων (ΧΕΝ Ελλάδος).

Η πρώτη τιμή προσφοράς της μεζονέτας είναι 1.200.000.00 ευρώ. Η πρώτη φορά που έβαινε σε πλειστηριασμό η συγκεκριμένη μεζονέτα ήταν η Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011. Ομως, λόγω αντιδικίας της κυρίας Λιάνη με τη ΜΚΟ Χριστιανική Ενωση Νεανίδων, ανεστάλη.

Τελικά, ο εξωδικαστικώς συμβιβασμός δεν προχώρησε και έτσι στις 11 Ιανουαρίου του 2012 ορίστηκε να γίνει ο πλειστηριασμός της τετραώροφης μεζονέτας της κυρίας Λιάνη στην Εκάλη, στον οποίο όμως δεν βρέθηκε αγοραστής.

Η μεζονέτα αυτή έχει τέσσερις ορόφους. Δύο υπόγεια, το ισόγειο και έναν όροφο πάνω από το ισόγειο. Ολοι οι όροφοι μεταξύ τους επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα.

Οι έξι μεζονέτες χτίστηκαν στη θέση της περιβόητης «ροζ βίλας» στην οδό Αγράμπελη στην Εκάλη. Οι εργασίες στο οικόπεδο των 3,5 στρεμμάτων είχαν ξεκινήσει από το 2006, όταν η εταιρεία MORFI είχε πάρει με αντιπαροχή το οικόπεδο.

Όσο για τον πλειστηριασμό της 24ης Μάη, οι διαδικασίες κινήθηκαν από τον Αθανάσιο Βακάλη, για δεύτερη φορά, όπως είχε γίνει στις 8 Μάρτη. Σύμφωνα με το έγγραφο του πλειστηριασμού η Δήμητρα Λιάνη του οφείλει 88.288,20 ευρώ και η τιμή της πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα ανέρχεται σε 1.030.000 ευρώ.