Με αποφασιστικότητα Αλεξιάδη μετακομίζει σταδιακά το ΥΠΟΙΚ στο κτήριο Κεράνη. Μαζί και ο ΣΔΟΕ.

Παρά τις αντιδράσεις συνδικαλιστών και υπαλλήλων και την πολύχρονη αχρηστία του ανακαινισμένου κτηρίου ο υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών φαίνεται αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την μετεγκατάσταση αυτή όπως έχει δημόσια δεσμευθεί.

Με κανονικό χρονοδιάγραμμα, πολύμηνη προετοιμασία και πολιτική αποφασιστικότητα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την μετεγκατάσταση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο ανακαινισμένο (και ιδιόκτητο δηλαδή με εξοικονόμηση ενοικίων) κτίριο του πρώην εργοστασίου Κεράνης στην οδό Θηβών.

Με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ορίζονται οι πρώτες υπηρεσίες που θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο και ζητείται από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις ενέργειες της μετεγκατάστασης ( μεταφορά υλικοτεχνικής υποδομής κά). Ειδικότερα στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών σημειώνεται ότι “μετά την παραλαβή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Θηβών 196-198 στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να μετεγκατασταθούν υπηρεσίες του Υπουργείου από μισθωμένα κτίρια”.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο πρόκειται να μεταστεγαστούν σε πρώτη φάση οι ακόλουθες Υπηρεσίες (με βάση τα σχετικά έγγραφα) του Υπουργείου Οικονομικών, Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού:

– Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Καρ. Σερβίας 10
– Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας Κεντρικές Υπηρεσίες (Καρ. Σερβίας 8)
Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου (Νικήτα 15, Πειραιάς)
Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής (Φερών 24 Κτίριο 1), Κονδυλάκη 1 Κτίριο 2)
– Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)
Κεντρικές Υπηρεσίες (Πειραιώς και Αλκίφρονος)
Περιφερειακή Δ/νση Αττικής- Αιγαίου (Πειραιώς και Αλκίφρονος)
– Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (νεοσύστατη Υπηρεσία)
– Δ.Ο.Υ Νίκαιας – Κορυδαλλού (Θεσπιέων 62, Κορυδαλλός)
Στην απόφαση ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση των παρακάτω κατ’ αρχήν εργασιών:
1. Μεταφορά της υλικοτεχνικής υποδομής των Υπηρεσιών (γραφεία, αρχεία, υπολογιστές κλπ), από τα κτίρια στα οποία στεγάζονται σήμερα
2. Φύλαξη του κτιρίου
3. Εγκατάσταση νέου τηλεφωνικού κέντρου για το σύνολο των προς εγκατάσταση Υπηρεσιών ή για τις επί μέρους Υπηρεσίες
4. Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου προσέλευσης-αποχώρησης του προσωπικού
5. Καθαριότητα του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου

“Μετά την οριστικοποίηση της μελέτης χωροθέτησης των επί μέρους υπηρεσιών στο κτίριο από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, θα πρέπει να προβείτε στην ανάθεση και των λοιπών εργασιών (π.χ. σήμανση του κτιρίου, ανάθεση συντήρησης των εγκαταστάσεων του κτιρίου κλπ), οι οποίες είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών. Σχετικές οδηγίες θα δοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και η Δ/νση Διαχείρισης Υπολογιστικών Υποδομών, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να παρέχουν οποιαδήποτε τεχνική συνδρομή απαιτηθεί για την υλοποίηση του γενικότερου έργου της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών στο υπόψη κτίριο” αναφέρεται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που φαίνεται αποφασισμένος να κερδίσει το τριπλό στοίχημα – της ομαδικής συστέγασης πολλών υπηρεσιών, των σύγχρονων συνθηκών εργασίας και της αξιοποίησης ενός κρατικού κτηρίου αντί των ενσοικίων.