Με άδεια χέρια έφυγε ο Τσίπρας από το Παρίσι

Με άδεια χέρια έφυγε από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό προκύπτει από το γεγονός, ότι μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρωθυπουργό δεν έγιναν δηλώσεις.

Από τη συνάντηση Ολάντ-Τσίπρα έμειναν μόνο τα διπλωματικά χαμόγελα και το αυτονόητο ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα. Παρά ταύτα το Μαξίμου, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις έκανε διαρροές για επιτυχή συνάντηση!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Παρίσι

Η συνάντηση στο Μέγαρο των Ιλισσίων διήρκεσε μια ώρα περίπου και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ αποχαιρέτησε με θερμό εναγκαλισμό τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύοντάς τον έως το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στο Στρασβούργο, όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.