Μάκης Σκλαβενίτης ο καλύτερος Έλληνας εργοδότης: Προχωράει σε μαζικές αυξήσεις σε χαμηλόμισθους έως 46% και σε ωρομίσθιους.

Συνεχίζει και διευρύνει τη δική του παράδοση απέναντι στο προσωπικό του, και στους εργαζόμενους  των επιχειρήσεων  Μαρινόπουλου.

Παράδοση  δεκαετιών και αξεπέραστο πρότυπο   η φιλεργατική  πολιτική του Ομίλου Σκλαβενίτης.

Σε αυξήσεις που ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις και τα 250 ευρώ προχωρά άμεσα η διοίκηση της Σκλαβενίτης  στη νέα κατηγορία χιλιάδων εργαζομένων..

Σε πλήρη αντίθεση  με την  μειωπική  τακτική, καθώς οι περισσότεροι εργοδότες με πρόφαση  την ύφεση προχωρούν  σε  περικοπές  με μείωση μισθών των εργαζομένων, ή στην καλύτερη περίπτωση σε πάγωμα,  ο μεγαλύτερος εργοδότης στον χώρο του εμπορίου  προχωρά σε γενναίες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους του .

Ο λόγος για την διοίκηση της Σκλαβενίτης( με τη γνωστή φροντίδα και σταθερότητα απέναντι   στους εργαζόμενους) η οποία με ανακοίνωση που έστειλε προς όλα τα καταστήματα του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος (σ.σ. και νυν Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη) ενημερώνει ότι προχωράει σε άμεσες μισθολογικές αυξήσεις σε όλους τους χαμηλόμισθους της εξαγορασθείσας εταιρείας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι, από 1η Μαϊου ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται, με χορήγηση εταιρικής παροχής, ώστε να ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ.

Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος ο οποίος είχε μεικτές απολαβές της τάξης των 586 ευρώ τον Απρίλιο θα δει στο τέλος του τρέχοντα μήνα τις απολαβές του να αυξάνονται σε 860 ευρώ, δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 46%. Αναλογική θα είναι και η αύξηση προς τους ωρομίσθιους και τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης (π.χ. τετράωρους). Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου το 60% των εργαζομένων στην πρώην Μαρινόπουλος ήταν στην κατηγορία τω ν ωρομίσθιων και μερικής απασχόλησης με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να ωφελείται από την απόφαση της διοίκησης Σκλαβενίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ομίλου με την κίνηση αυτή προσπαθεί να μειώσει στο μέγιστο δυνατό τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στον όμιλο ανάμεσα στους παλαιούς εργαζόμενους της Σκλαβενίτης με τους νέους εργαζόμενους που προέρχονται από την πλευρά της πρώην Μαρινόπουλος – Carrefour.

Αν και ο ακριβής αριθμός των ωφελούμενων εργαζομένων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός αυτοί υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες καθώς το σύνολο των υπαλλήλων της πρώην Μαρινόπουλος ανέρχονταν σε πάνω από 10.000 άτομα με ένα μεγάλο αριθμό να έχει αποδοχές κάτω από τα 860 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίστοιχη κίνηση σε μικρότερο μέγεθος και με μικρότερα ποσά είχε προχωρήσει και ο όμιλος Παντελιάδη μετά την εξαγορά της Βερόπουλος και την ενσωμάτωση της στο δίκτυο των MyMarket.