Λόγους ασφαλείας επικαλείται η αστυνομία για την μεταφορά των «8» στην Αθήνα

Λόγους ασφαλείας επικαλείται η αστυνομία για να δικαιολογήσει την μετακίνηση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα από την Καβάλα στο Ολυμπιακό χωριό της Αθήνας.

Αυτή είναι η δεύτερη μετακίνησή τους από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας. Πρώτη φορά, την περασμένη Τρίτη, είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερο από τις Φέρες Εβρου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας. Σήμερα, οδηγήθηκαν σε κτίριο της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η δικηγόρος Μένια Πολυχρόνη, μια εκ των τριών συνηγόρων των οκτώ στρατιωτικών, λέει στην «Καθημερινή» ότι δεν είχε ενημερωθεί γι αυτή τη μεταγωγή. Όπως λέει, το έμαθε σήμερα, όταν προσπάθησε να τους επισκεφθεί στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας.

Όπως φαίνεται, η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα κεντρικά της Υπηρεσίας Ασύλου, στην Κατεχάκη. Μέχρι πρότινος, ήταν γνωστό ότι την εξέταση των αιτημάτων θα αναλάμβαναν χειριστές της Υπηρεσίας στο Περιφερειακό Γραφείο Έβρου. Οι συνεντεύξεις ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Η μετακίνηση των «8» ωστόσο έχει προβληματίσει πολλούς οι οποίοι φοβούνται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέο φαινόμενο «Οτσαλάν».