Λιμενικό: Απεγκλωβίστηκαν 696 άτομα από παραλίες της Ραφήνας

Συνολικά 696 άτομα απεγκλώβισαν στη διάρκεια της νύχτας σκάφη του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη από παραλίες της Ραφήνας, ενώ 19 άτομα διασώθηκαν από τη θάλασσα.

Στη διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκαν και πέντε νεκροί. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί, που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας από τη φρεγάτα «Έλλη», κι έναν άνδρα που εντοπιστηκε στα ανοιχτά της Αρτέμιδος από ελικόπτερο του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, έως αυτή την ώρα εξακολουθούν να αγνοούνται άλλα δύο άτομα. Πρόκειται για επιβάτες ενός σκάφους στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν 10 Δανοί τουρίστες από την παραλία της Ραφήνας όταν είδαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβιβάστηκαν στη βάρκα τους και κάποια άλλα άτομα που εντόπισαν να κολυμπούν ανοικτά της Ραφήνας.

Οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων. Σε αυτές συμμετέχουν οκτώ περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του Λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο κι ένα αεροσκάφος του Λιμενικού, καθώς και παραπλέοντα σκάφη.