Λιγότερα αμνοερίφια το Πάσχα-Γέμισε η αγορά με ρουμάνικα

Για λιγότερα αμνοερίφια στην αγορά για το Πάσχα, προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι, καθώς όπως λένε, η παραγωγή εμπορεύματος που καταγράφεται φέτος είναι μειωμένη κατά 30%.

Παράλληλα, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμή κάτω των 6 ευρώ/κιλό την περίοδο του Πάσχα, καθώς όπως επισημαίνουν, το κόστος εκτροφής υπερβαίνει τα 7 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης δήλωσε ότι «οι έμποροι θέλουν να αγοράσουν σε εξεφτελιστικές τιμές των 4,5-5 ευρώ/κιλό», ενώ κατήγγειλε ότι «η ελληνική αγορά γέμισε ρουμάνικα αμνοερίφια που βαφτίστηκαν ελληνικά και πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές».

Παράλληλα, ο κ. Καμπούρης κάλεσε κρεοπώλες και εμπόρους να προχωρήσουν σε συμπίεση του ποσοστού κέρδους τους προς όφελος του καταναλωτή, ενώ συνέστησε στους κτηνοτρόφους να βρουν άλλους τρόπους διάθεσης των προϊόντων τους, εφόσον δεν πάρουν την τιμή που θα τους επιτρέψει να καλύψουν τουλάχιστον το 80% του κόστους εκτροφής.

Ο κ. Καμπούρης έκανε λόγο και για «ανυπαρξία» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λέγοντας χαρακτηριστιά:

«Τους αναζητούμε στα τηλέφωνα να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση στην αγορά εν όψει των εορτών του Πάσχα και δεν μπορούμε να τους βρούμε. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσουν οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει των εορτών».