Λήγει σήμερα η εντολή απομάκρυνσης του π. Αντώνιου από τις δομές της “Κιβωτού”

Η θητεία του π. Αντώνιου στην ηγεσία της Κιβωτού του Κόσμου, της οποίας είναι ο ιδρυτής, τελειώνει απολύτως άδοξα σήμερα καθώς εκπνέει η 24ωρη προθεσμία των εισαγγελικών αρχών να απομακρυνθεί από τη Δομή αλλά και να παραμένει σε απόσταση από τα κτίρια που στεγάζονται όλες οι δομές της ΜΚΟ.

Με διάταξη της Εισαγγελίας  απομακρύνονται  από τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου , εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και τρία ακόμα πρόσωπα που βρίσκονται στο κάδρο της εισαγγελικής ερευνας μετά από καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος ανηλίκων φιλοξενουμένων.  Την ίδια ώρα οι εισαγγελείς συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις  που επιβεβαιώνουν το αδίκημα της σωματικής βλάβης , ενώ χθες εξετάστηκε συμπληρωματικά και ο 19χρονος ο οποίος οποίος έχει καταθέσει πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής.

Η εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης έχει διάρκεια 90 ημέρες και μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος θα χρειαστεί δικαστική απόφαση ώστε να ανανεωθεί. Πρόκειται για μέτρο προστασίας των παιδιών που διαβιούν στις δομές της «Κιβωτού», κάνοντας χρήση διάταξης του νόμου και απαγορεύοντας στα τέσσερα άτομα να εισέρχονται στα κτίρια της δομής και να έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Οι τρεις από αυτούς έχουν καταγγελθεί για κακομεταχείριση παιδιών, ενώ ο τέταρτος είναι ο πατήρ Αντώνιος, εναντίον του οποίου έχει υπάρξει καταγγελία από 19χρονο, πρώην τρόφιμο στη δομή, για σεξουαλική παρενόχληση.

Η εντολή έδινε προθεσμία 24 ωρών στον π. Αντώνιο να εγκαταλείψει και την κατοικία του στην οδό Σαρπηδώνος στον Κολωνό όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν χθες το βράδυ. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο ιδρυτής της Κιβωτού έφυγε από τον Κολωνό προς άγνωστη κατεύθυνση χθες το βράδυ .

Χθες ενώπιον των δυο Εισαγγελέων Ανηλίκων, οι οποίες διεξάγουν την ποινική έρευνα για την υπόθεση, βρέθηκε ο 19χρονος άνδρας ο οποίος έχει ήδη καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια και τη μαρτυρία του έχει επιβεβαιώσει ένας ακόμη νεαρός που έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές.

SHARE