Λεβέντης σε νέες επιπόλαιες δηλώσεις κατά των συνταξιούχων «Θα έκοβα 200€ από τις συντάξεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Υποκριτικές δηλώσεις προχειρότητας και δημαγωγίας. Ο κ.Λεβέντης δεν δίνει πρώτος το παράδειγμα των νέων εσόδων, με περικοπές και μειώσεις σε βουλευτές και κόμματα, ενώ εξισώνει τους πάντες στα δικαιώματα των συντάξεων και των συνταξιούχων, πλήρωσαν δεν πλήρωσαν.

Βάλει συστηματικά επί χρόνια κατά των συνταξιούχων της «μεσαίας τάξης», όπως στρατιωτικών, αστυνομικών, δικηγόρων., τραπεζικών, στελεχών ΔΕΚΟ, καθηγητών δικαστικών, γιατρών, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και πολλών άλλων επιστημόνων κλάδων και ταμείων.

-Με αμετανόητη επιμονή ο πρόεδρος της «Ενωσης Κεντρώων», λύνοντας σοβαρά κοινωνικά προβλήματα με αφάνταστη προχειρότητα και επιπολαιότητα. Διαρκώς στοχεύει τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα της μέσης και ανώτερης στάθμης, παραγνωρίζοντας ότι για δεκάδες χρόνια έχουν ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές πάνω από 50%, έχουν δουλέψει σκληρά και έχει καταβάλει υψηλές κρατήσεις για τις συντάξεις. Επίσης ο κ. Β. Λεβέντης ότι είναι ο θεωρητικός της –ανήθικης πολιτικά- «εξίσωσης» προς τα κάτω και επιπλέον δεν προτείνει συγκεκριμένες περικοπές από το Κράτος . Επιπλέον ότι δεν δίνει το παράδειγμα ό ίδιος και το κόμμα του για εξοικονομήσεις στις βουλευτικές απολαβές και τα άλλα ευεργετήματα, μέχρι την κρατική επιχορήγηση.

-Ζητά την σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προς εξέταση των συνθηκών άμυνας και ασφάλειας της χώρας
«Έχει στρατιωτική ισχύ ο Ερντογάν. Εγώ θα έκανα παραγγελία αεροσκαφών αμέσως. Θα έκοβα και άλλα 200 ευρώ από τις συντάξεις, για να εξοπλίσω τις Ένοπλες Δυνάμεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Για την Ένωση Κεντρώων το υπέρτατο είναι ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί εδώ υπάρχει ισορροπία του τρόμου. Είμαι ανήσυχος, διότι η Τουρκία απειλεί εκ του ασφαλούς και η Ελλάδα… χτενίζεται. Το υπέρτατο πράγμα για τον Τσίπρα είναι να κάθεται στην εξουσία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής.

Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να πάει στον πρωθυπουργό και να πει χρειάζεται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ. Ας πεινάμε, χρειαζόμαστε 30 αεροπλάνα πέμπτης γενιάς. Αυτή είναι η απάντηση στον Τούρκο».

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης αποστέλλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την σύγκληση, υπ’ αυτόν, του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προς εξέταση των συνθηκών άμυνας και ασφάλειας της χώρας.

Ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε επίσης σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «και οι δύο είναι άχρηστοι».

Λεβέντης: Εάν αναστείλετε για 5 χρόνια τις συντάξεις των « πλουσίων», θα έχετε την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων

Τι θέλει η Ένωση Κεντρώων για να δώσει ψήφο στο ασφαλιστικό; Να υπάρξει αναστολή των συντάξεων για 5 χρόνια για τους πλούσιους.
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Βασίλη Λεβέντη:

Θέλετε προτάσεις; Εγώ τις έχω πει στον κ. Κατρούγκαλο. Οι πολλές συντάξεις να γίνουν μία, να συγχωνευτούν, έχουμε 1 εκατομμύριο τριπλές συντάξεις κύριων ταμείων. Να βάλουμε το πλαφόν 1500 ευρώ και όχι 3000 που το βάλατε για να πορευτούν οι άνθρωποι σας. Να κόψουμε τις συντάξεις των νέων βουλευτών και τις συντάξεις των πλουσίων.

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν φταίει, εφαρμόζει το τρίτο Μνημόνιο, δεν καταλαβαίνω γιατί η ΝΔ κάνει πίσω, τα υπέγραψε και τώρα κάνει πίσω; Η επιχειρηματολογία ποια είναι; Δεν θέλετε αυτό το ασφαλιστικό; Κάνατε δικές σας προτάσεις να την πάμε έξω στους Ευρωπαίους να δούμε αν τους αρέσει;
Να κάνετε προτάσεις, αν τις πάμε στους Ευρωπαίους και αν πουν ότι είναι καλύτερες από του Κατρούγκαλου να ψηφίσουμε αυτές, αλλά να κραυγάζετε εδώ μέσα δεν είναι σωστά πράγματα.

Αύριο το πρωί θα ψηφίσω αν βάλετε το πλαφόν στα 1500, να μην υπάρχει καμία σύνταξη παραπάνω από αυτό το ποσό, αν βάλετε όλες τις συντάξεις σε μία, αν κόψετε τις συντάξεις με αναστολή για 5 χρόνια των πλουσίων λόγω κρίσης θα έχετε την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων.
Δεν μπορώ να καταλάβω… για να ψηφίσουμε εμείς τα υπόλοιπα κόμματα θέλουμε μία στοιχειώδη ειλικρίνεια. Όταν λέτε ότι με μικρότερο budget θα δώσετε ίδιες συντάξεις ΔΕΝ γίνεται.
Ακόμα και σ’ έναν απλό καθηγητή μαθηματικών να δώσετε αυτό το πρόβλημα το ίδιο θα σας πει. Είναι απλή λογιστική.

Ποιον κοροϊδεύετε; Τον εαυτό σας.. γιατί ποιον άλλον θα κοροϊδέψετε; Εσείς τετραγωνίζετε τον κύκλο! Οι σουίτες δεν το κατάφεραν εσείς θα το καταφέρετε.
Η άποψή μου είναι ότι οι αγρότες πρέπει να φύγουν οι αγρότες από τις εθνικές οδούς, δεν θα καταφέρουν τίποτα με την υπογραφή που έχετε βάλει. Το μόνο που σας μένει είναι να την ωραιοποιήσετε. Πιστεύετε αλήθεια ότι θα κοπεί το χρέος;
Εγώ σας λέω αν μειωθεί μια δεκάρα να μου περάσετε χαλκά. Το μόνο που θα γίνει είναι επιμήκυνση.
Ακόμα και σήμερα ζητάω από τον κ. Τσίπρα να παραιτηθεί και να κάνουμε Οικουμενική Κυβέρνηση».

Θέσεις τις επερχόμενες ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ( 2.10.2012):

Προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων για έξοδο από την κρίση

1) Μείωση κατά 20% όλων των μισθών και συντάξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υπερβαίνουν τα 2 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως(οικογενειακό εισόδημα).
Για ποσά κάτω των 2 χιλ. ευρώ το μήνα δεν προβλέπεται καμία περικοπή.

2) Απαγόρευση διπλοθεσίας και πολυθεσίας και απαγόρευση στο ίδιο πρόσωπο να παίρνει πλέον της μιας σύνταξη.
Απαγόρευση στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 800 ευρώ να εργάζονται.
Κόψιμο της σύνταξης για όσους διαθέτουν υψηλά εισοδήματα(άνω των 3000 ευρώ)από κάθε πηγή.

3) Θέσπιση φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες γης και διαμερισμάτων επί της διαφοράς μεταξύ τιμής πώλησης και τιμής αγοράς το 30% θα το παίρνει το κράτος. Απαλλάσσεται ολοσχερώς η πρώτη και δεύτερη κατοικία κάθε οικογένειας.