Λαζαρίδης: «Μόνο με ΝΔ θα έχουμε μείωση φόρων και δαπανών»

Οι πρόωρες εκλογές συμφέρουν την χώρα και το μέλλον των Ελλήνων. Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής για να έρθει μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών και να γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία του κράτους, υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

«Υπάρχει ανάγκη εθνικών εκλογών. Έχουμε επισημάνει ότι ζητάμε την πολιτική αλλαγή, έχοντας καταθέσει μια συγκεκριμένη Συμφωνία Αλήθειας και έναν οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, που περιλαμβάνει 3 βασικούς άξονες: Μείωση φόρων, μείωση δαπανών και ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος. Κυρίως όμως, περιλαμβάνει γρήγορες διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις, που θα φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα. Και επιπλέον, περιλαμβάνει και επενδύσεις, που αυτή η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί, να φέρει» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Μιλώντας για τα Εξάρχεια, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε: «Το ζήτημα του άβατου των Εξαρχείων, έχει ημερομηνία λήξης. Αυτή είναι η μέρα εκλογής, του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού της χώρας. Θα επαναλάβω αυτό, το οποίο με πολύ σαφήνεια έχει πει, ότι μέσα σε ένα μήνα θα εκκαθαρίσουμε τα Εξάρχεια. Θα επιβληθεί σε όλη τη χώρα ο νόμος και η τάξη».

Αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλου, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε: «Ο κ. Παρασκευόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι ας καίγεται η ελληνική σημαία. Αυτές είναι λογικές και πρακτικές οι οποίες, οδηγούν ακριβώς σε αυτό το οποίο συμβαίνει, στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Βεβαίως θέλω να θυμίσω, ότι αυτό το οποίο λέει ο κ. Παρασκευόπουλος, έχει γίνει ήδη πράξη. Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Χρυσή Αυγή ήταν στις πλατείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ήτανε στο “Όχι” του δημοψηφίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή ήταν στο Καστελόριζο. Άρα μην εκπλήσσεστε, δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά».

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε το 2014, επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Το Μάρτιο του 2014, όταν δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα ήταν εντελώς διαφορετικές οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα. Η Ελλάδα κινείτο προς την έξοδο από την κρίση και βεβαίως, τα δεδομένα τα φορολογικά ήταν διαφορετικά. Πρέπει, να σας θυμίσω ότι είχαμε ΦΠΑ 13% στην εστίαση, είχαμε μειωμένο κατά 30% τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, είχαμε μειωμένους τους φορολογικούς συντελεστές, είχαμε μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές. ‘Αρα, το τότε περιβάλλον ήταν, πολύ διαφορετικό και πρέπει να σας πω ότι δόθηκε, αυτό το κοινωνικό μέρισμα μετά από δύο χρόνια πρωτογενών πλεονασμάτων».

Για το επίδομα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει περίπου 1,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους. Έχει κόψει τις συντάξεις τους, έχει κόψει το ΕΚΑΣ και ετοιμάζεται να πάρει άλλο τόσο και περισσότερο το 2017. Μα, επιτέλους, ποιον κοροϊδεύει;». Φυσικά χωρίς να δοθεί καμία βοήθεια στο 1,5 εκατ. των ανέργων και καμία φροντίδα για τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Με τον Πρωθυπουργό να διαμαρτύρεται στα τέλη του 2014 για τα επιδόματα ενίσχυσης του Α.Σαμαρά, επειδή τα απλήρωτα χρέη του Κράτους είχαν φτάσει το 1δισ. ενώ τώρα έχουν φτάσει τα 7δισ.