Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτίμηση για βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου

Νέα «πυρά» προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το φλέγον ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δυστυχώς χθες το βράδυ (σ.σ. Παρασκευή) με την ψήφο τους, 153 πρόθυμοι βουλευτές ολοκλήρωσαν την τελευταία πράξη μιας εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της «γαλάζιας» παράταξης στα Γιαννιτσά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε στη συνέχεια, ότι η επίσκεψή του στη Μακεδονία έχει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα, ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 1912 είχε ξεκινήσει επικεφαλής σώματος εθελοντών από την Κρήτη για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία και μερίδιο ευθύνης έχουν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος» υπογράμμισε.

Κάνοντας ειδική μνεία στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα φόρεσε τη στολή του μακεδονικού», ενώ ήταν αυτός που «έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Εξέφρασε δε, την εκτίμηση ότι στις 26 Μαΐου, εκτός από τις ευρωπαϊκές, θα διεξαχθούν και οι βουλευτικές εκλογές, και απηύθυνε μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε εκλογική εγρήγορση.