Ξυδάκης κατά Φίλη για «πλαστά πτυχία»: Όχι σε δεύτερη ευκαιρία- Εξαπάτησαν το δημόσιο

Η νομιμοποίηση μέσω εξετάσεων 2.500 υπαλλήλων που παρουσίασαν πλαστούς τίτλους σπουδών για να προσληφθούν στο δημόσιο εκτός από αντιδράσεις στην αντιπολίτευση και σάλο στην κοινωνία, διχάζει τώρα και την κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» σε ό,τι αφορά τα πλαστά πτυχία των δημοσίων υπαλλήλων και τη δεύτερη ευκαιρία που τους δίνει η κυβέρνηση τόνισε πως δεύτερη ευκαιρία δεν υπάρχει λέγοντας ότι θα πρέπει να πάνε στο πανεπιστήμιο και να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο, διαφωνώντας ουσιαστικά με την απόφαση Φίλη

Είπε επίσης πως ηθικά κάποιος που έχει ξεγελάσει το δημόσιο για να κερδίσει μια θέση εργασίας ή μια προαγωγή είναι καταδικαστέος.

Ο κ. Ξυδάκης υποστήριξε ότι με την απόφαση του Eurogroup στο θέμα του χρέους μπαίνει πλέον ένα χρονοδιάγραμμα και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στο θέμα του χρέους καθυστέρησαν λόγω της άρνησης του Σόιμπλε αλλά και των προσπαθειών κάποιων να σωθούν οι τράπεζες με αποτέλεσμα να βουλιάξει η χώρα.

Ερωτηθείς για την κίνηση της Ελλάδας να κλείσει τον εναέριο χώρο της προς τη Λιβύη, είπε ότι υπάρχουν πληροφορίες για μαζική επέμβαση στη χώρα κάτι που όπως είπε θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω το τοπίο, θα απελευθερώσει και άλλους δαίμονες και θα προκαλέσει κύματα προσφύγων.