Αλεξιάδης: Τα άσχημα τελειώνουν, έρχονται τα χειρότερα

«Έκρηξη» ειλικρίνειας από τον αν. υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη. Παραδέχθηκε στη Βουλή ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου για τη φορολογία, είπε: «Αν θα μπορούσα να βάλω έναν τίτλο στο φορολογικό σύστημα της χώρας, αυτός θα ήταν τα άσχημα τελειώνουν, έρχονται τα χειρότερα».

Παράλληλα τόνισε «βεβαίως και θα υπάρχει επιβάρυνση για τα εισοδήματα του 2016 αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και για ένα ύψος εισοδήματος και πάνω» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Η δήλωση του κ. Αλεξιάδη προκάλεσε προβληματισμό καθώς κανείς δεν μπόρεσε να την ερμηνεύσει. Πιθανότατα εντός της ημέρας θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για την όντως απίστευτη δήλωση του.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση για τους φορολογικούς μηχανισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδη, δεν δίστασε να κατατάξει επί της ουσίας όσους λαμβάνουν μισθούς 1.500 – 2.000 ευρώ στους πλούσιους!

Συγκεκριμένα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των καναλιών τα οποία κατηγόρησε ότι «τώρα αγωνιούν για τις μειώσεις μισθών 1.500 και 2.000 ευρώ, πλέον όμως δεν υπάρχουν τέτοιοι μισθοί στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα». Και συμπλήρωσε: «Κάποιοι που έχουν υψηλούς μισθούς πρέπει να πληρώσουν»!

Απάντηση Ν.Δ

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τη δήλωση του αν. υπουργού Οικονομικών ότι «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα», ανέφερε:

«Ο κ. Αλεξιάδης ομολόγησε και επιβεβαίωσε σήμερα όλα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πολύ καιρό. Ότι, δηλαδή, με Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μόνο τα χειρότερα έρχονται για τους Έλληνες».