Κρήτη: Έβαλε «αντικριστό» για το γάμο της κόρης του και προκάλεσε πυρκαγιά!

Ένα αντικριστό που στήθηκε για… γάμο ήταν η αιτία που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου ενώ παράλληλα από ανθρώπινο χέρι μπήκε εκδηλώθηκε και το δεύτερο χθεσινό πύρινο μέτωπο στην Ιεράπετρα.

Τι έγινε στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου

Η οικογένεια ενός ζευγαριού που θα ενωνόταν με τα ιερά δεσμά του γάμου αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο γλέντι.

Στο πλαίσιο αυτό έστησε αντικριστό ωστόσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η φωτιά… ξέφυγε.

«Η αιτία ήταν ένας γάμος και ένας πατέρας που έστησε αντικριστό για την κόρη που πάντρευε. Η φωτιά ξέφυγε και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων», ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

Μάλιστα, το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής γνωρίζει ποιος ακριβώς είναι και μέχρι το βράδυ θα έχει πραγματοποιηθεί η σύλληψη.

Από αμέλεια και η φωτιά στην Ιεράπετρα

Εμπρησμός από αμέλεια δείχνουν όλα τα στοιχεία πως είναι η αιτία και για την φωτιά στο Νέο Μύρτος Ιεράπετρας που έκανε στάχτη πάνω από 100 στρέμματα γης.

«Έχουμε όλα τα στοιχεία στην διάθεσή μας και γνωρίζουμε ποιος είναι υπεύθυνος και για την συγκεκριμένη φωτιά», ανέφερε σχετικά στο cretapost ο κ. Λαγουδάκης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στην Κρήτη

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν και σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για να σημειωθεί πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει το αρμόδιο υπουργείο, και οι τέσσερις νομοί της Κρήτης βρίσκονται στο… κίτρινο (επίπεδο 4 επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιά) με την πυροσβεστική και τους αρμόδιους φορείς να έχουν τεθεί σε επιφυλακή.