Κουμουτσάκος: Οι νεκροί απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση

Η τραγική 23η Ιουλίου 2018 θα στοιχειώνει αυτή την κυβέρνηση έως την τελευταία ημέρα της ούτως ή άλλως τραυματικής θητείας της, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Οι νεκροί, το πένθος και η καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής εξαιτίας καταφανούς και απαράδεκτης ανικανότητας απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση και μια κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.

«Η συντελεσθείσα “ύβρις” είναι πολύ βαριά για να θεραπευθεί από μια τόσο ασθενή και μικρόψυχη δήθεν “νέμεση”. Όλα έγιναν αργά και μισά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην παραίτηση Τόσκα.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαχείριση της κρίσης με ψέματα και ανακριβείς πληροφορίες μπροστά στις κάμερες για «φτηνό εντυπωσιασμό» και παραπλάνηση πολιτών. «Μα είναι δυνατόν να γίνεται διαχείριση κρίσης σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και όχι σε “στεγανό” από εξωτερικούς, άσχετους περισπασμούς, θάλαμο επιχειρήσεων; Τι είναι η διαχείριση μιας κρίσης, “survivor”; Δεν έχουν καμία συναίσθηση της αποστολής τους; Όλα και μόνον για την επικοινωνία. Πέραν αυτού τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην κριτική της κυβέρνησης περί τυμβωρυχίας και για την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, απάντησε:

«Είναι απίστευτο το θράσος ανθρώπων που γέμισαν την Ελλάδα με μεσίστιες σημαίες, να κατηγορούν άλλους για τη δική τους μνημειώδη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης. Τα υπαρκτά σφάλματα του χθες δεν είναι άλλοθι για την απόλυτη ανικανότητα του σήμερα. Η κυβέρνηση δεν ανέλαβε τον περασμένο μήνα. Μετρά τρεισήμισι χρόνια ευθύνης. Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, περίπου 1.700 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεως αυθαιρέτων κτισμάτων. Γιατί δεν έγινε ούτε μία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Μήπως γιατί, όπως τόσο αστεία αλλά και θλιβερά ειπώθηκε, οι κυβερνώντες ήταν “απασχολημένοι με την εφαρμογή των μνημονίων”; Οι ευθύνες τους ξεπερνούν την τελευταία τραγωδία. Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα».

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ακόμη ότι οι τραγικοί χειρισμοί δημιούργησαν ένα αγεφύρωτο ψυχολογικό χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών, το οποίο εκτίμησε ότι δεν θα το αλλάξει ένας προσχηματικός ανασχηματισμός.