Κουτσούμπας: “Η κυβέρνηση κινείται πέρα από τα όρια της πολιτικής αθλιότητας”

Η κυβέρνηση κινείται πέρα από τα όρια της πολιτικής αθλιότητας δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα προκειμένου να εφαρμόσει την μνημονιακής της πολιτική.

«Η συνολική σας στάση ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας. Δεν διστάζετε σε τίποτα προκειμένου να φέρετε σε πέρας την πολιτική που σας προστάζει η Μέρκελ» είπε χαρακτηριστικά κ Κουτσούμπας για να προσθέσει: “συνεχίζετε την πορεία σας προς το 4ο μνημόνιο με τον αυτόματο ή ημιαυτόματο κόφτη. Όμως, δεν καταφέρατε με τα ψέματά σας και τις κουτοπονηριές σας να κάνετε το λαό να συναινέσει στην φορομπηχτική λαίλαπα”.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “άξιος συνεχιστής ό,τι πιο αντιδραστικού έχει γνωρίσει ο κόσμος, ό,τι πιο σάπιου έχει δημιουργήσει ο σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ. Αποφασίσατε σε μια νύχτα να φέρετε στην βουλή το νομοσχέδιο-λαιμητόμο. Βάλατε την Βουλή να συνεδριάσει Σαββατοκύριακο. Το μόνο που επιδιώκετε είναι να βάλετε την Βουλή να σας αβαντάρει στις διαπραγματεύσεις με τα κοράκια. Όπως τα κάνατε δεν σας έχει μείνει τίποτα άλλο από το να ζητάτε συνενόχους για το έγκλημα ενάντια στον ελληνικό λαό”.

“Ο λαός θα δείξει την δύναμή του και δεν θα ξέρετε που θα κρυφτείτε. Μην έχετε την αυταπάτη ότι για μια ακόμα φορά θα κοροϊδέψετε το λαό. Μια του κλέφτη – το Γενάρη- δυο του κλέφτη – τον Σεπτέμβριο – τρεις και την κακή σας τύχη” προειδοποίησε.

Χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως λαιμητόμο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά : “αναφέρετε ψευδώς ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις. Όμως οι συντάξεις μειώνονται μέσω του νέου υπολογισμού τους και της μείωσης των επικουρικών. Η μείωση αφορά και τους νυν και τους νέους συνταξιούχους”.