Κουτσομπολιά για ρουσφέτια οι περίφημες» αποκαλύψεις του φαύλου και διεφθαρμένου διοικητή Μαρτίνη.

Ετοιμάζονται να τον ξετινάξουν στις καταθέσεις τους Λοβέρδος, Γεωργιάδης, Βορίδης.

Δύο φορές προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2016 για βαρύτατα οικονομικά σκάνδαλα (διαφθοράς, κακοδιοίκησης, σπατάλης, φαυλότητας κλπ) δεν κάνει καμία αυτοκριτική  για  την  διάλυση  και χρεωκοπία στην οποία οδήγησε δυο μεγάλα νοσοκομεία (Ερρίκος Ντυνάν, ΕΕΣ). Επιπλέον έχει ο θράσος να παριστάνει τον τιμητή των   διαφόρων υπουργών, ακόμα και του Δημ. Αβραμόπουλου, τον οποίο  έχει κατηγορήσει μαζί με τους Λοβέρδο, Γεωργιάδης και Βορίδη.

Οι τρείς  αυτοί πρόκειται να αρχίσουν να καταθέτουν τις επόμενες ημέρες στην  Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής  για Υγεία, όπου  απαντήσουν πρόεδρο επί 30 χρόνια, παντοκράτορα και φαύλο κατά πάντα, ανίκανο διοικητικά του οποίου την απομάκρυνση ζήτησε  επίμονα ο  Διεθνής Ερυθρός  Σταυρός.

Ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, όταν κστέθετε  στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

Το «όχι» στην αποφυλάκιση και το CD

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, προφυλακισμένος εδώ και έναν χρόνο από τον Μάιο του 2016 αλλα και δεύτερη φορά τον Νοέμβριο του 2016, έχει επικαλεσθεί σοβαρότατα – σε βαθμό αναπηρίας – καρδιακά προβλήματα καθώς και ψυχικό νόσημα, ζητώντας αρχικώς από τον ανακριτή και εν συνεχεία από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να βγει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους. Απαντες απέρριψαν το αίτημα και για τις δύο υποθέσεις στις οποίες κατηγορείται.

Γιατί υπάρχει και έτερη δικογραφία, αυτή που συνδέει τον Μαρτίνη με μίζα ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων για τη σύμβαση του «Ντυνάν» με τη Hospitalia International, εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού. Η οποία και βαρύνει τον 75χρονο κατηγορούμενο με 18μηνη προφυλάκιση που εκπνέει τον Νοέμβριο.

Δικαστικές πηγές τονίζουν πάντως προς «Το Βήμα» μια ενδιαφέρουσα παράμετρο της υπόθεσης για τα νοσήλια: «Είτε εξετασθούν 8.000 είτε 18.000 ονόματα νοσηλευομένων, το αδίκημα δεν διαφοροποιείται, παραμένει αυτό της απλής απιστίας, το οποίο επισύρει ποινή έως και 10 ετών. Και μερικές δεκάδες να ήταν μόνον τα ονόματα θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία».

Τα συγκεκριμένα ονόματα, βεβαίως, είναι περιζήτητα. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, με πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Μπαλωμενάκη, έχοντας ήδη ακούσει τους ισχυρισμούς Μαρτίνη (όχι μόνο για τα νοσήλια αλλά και συνολικά για το θέμα του εκπλειστηριασμού του «Ντυνάν»), ζητεί ήδη από την Οικονομική Αστυνομία το CD με τις χιλιάδες των στοιχείων.

Αυτή, όμως, είναι μια παράλληλη διαδικασία που δεν επηρεάζει το έργο της ανάκρισης.