Κουρουμπλής: Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη

Είναι είδηση. Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε, στην Ειδομένη, όπου για μεγάλο χρονικό διάστημα χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες, ζουν κάτω από μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης, που αποτελούν ντροπή τόσο για τη χώρα μας, όσο και την υπόλοιπη πολιτισμένη Ευρώπη.

Ένα σύγχρονο Νταχάου» αποκάλεσε την Παρασκευή την Ειδομένη ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρομοιάζοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με 15.000 πρόσφυγες χωρίς προστασία από τις καιρικές συνθήκες, με το ναζιστικό κολαστήριο.

«Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων… Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Στο σημείο αυτό υπογραμμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Πολιτισμού είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα, λέγοντας ότι η εικόνα που δίνει η Ειδομένη είναι τιμητική για την Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμη ότι η Ειδομένη έχει μεταβληθεί σε ένα άτυπο προσφυγικό κέντρο, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη και οι εμβολιασμοί των προσφύγων, ενώ εξήρε το ρόλο της αστυνομίας για την αστυνόμευση της Ειδομένης.

«Το κράτος καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, αλλά και τους απλούς πολίτες που καταθέτουν την ψυχή τους τα αποθέματα της ανθρωπιάς τους για να βοηθήσουν όπως μπορούν με το δικό τους τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η Ευρώπη δυσκολεύεται να αφομοιώσει 1,5 εκατ. ανθρώπους που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από τις χώρες τους, τους ανάγκασαν οι πόλεμοι που προκάλεσε και η Ευρώπη» πρόσθεσε.