Κουμουτσάκος: Ό,τι και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση, η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές

Τη βεβαιότητα ότι όποτε γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει, εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως με την απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κομματικό καιροσκοπισμό, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται, καθώς και για τις αποκαλύψεις σχετικά με το «plan B».

Κατά τη διάρκεια της ενήμερωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας τον νέο εκλογικό νόμο σημείωσε πως «την ώρα που οι πολίτες λαμβάνουν αβάσταχτα εκκαθαριστικά, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πάει αλλού τη συζήτηση» και πρόσθεσε:

Τώρα που καταρρέει θέλει να πλήξει την αντιπολίτευση. Υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει οτι αν ήταν μπροστά θα άλλαζε τον εκλογικό νόμο; Ότι και να σκαρφιστεί, η ΝΔ θα κερδίσει εκλογές όποτε και να γίνουν.

«Η κυβέρνηση σύρει τη χώρα, δεν θα έχουν ούτε οι ίδιοι ούτε όσοι συμπράξουν το άλλοθι της άγνοιας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως «το εκλογικό σύστημα πρέπει να διασφαλίσει την κυβερνήσιμοτητα και τη σταθερότητα της χώρας».

Η ΝΔ είναι έτοιμη να συζητήσει την ψήφο εκτός Ελλάδας πολιτών και την κατάτμηση των περιφερειών, είπε σε άλλο σημείο.

Σε ερώτηση για την ψήφο των 17άρηδων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε πως «οι νέοι και οι νέες της Ελλάδας δεν στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους στερεί κάθε προοπτική, την ίδια στιγμή αρνείται η κυβερνηση να δώσει ψήφο σε νέους που έφυγαν από Ελλάδα. Ο Φίλης υποσχέθηκε μεγαλύτερα διαλείμματα στα παιδιά, δηλαδή λιγοστή προσπάθεια και μετά τους υποσχέθηκαν δίπλωμα στα 17, αν νομίζουν οτι έτσι μπορούν να δελεάσουν τους μαθητές και να κλέψουν την ψήφο τους κάνουν μεγάλο λάθος. Θέλουν να εισάγουν τον κομματισμό στα σχολεία, αλλά τους έχουν γυρίσει την πλάτη οι νέοι».

Μάλιστα, όπως είπε, η ΝΔ θα καταψηφίσει και επί της αρχής και επί των άρθρων τον εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση. «Ο νόμος αυτός ειναι αντίθετος με τα συμφέροντα της χώρας, που είναι σε μια κρίσιμη περίοδο», υπογράμμισε.

Όσον αφορά την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή για το «σχέδιο Β», είπε:

Ρωτάμε υπήρξε ή δεν υπήρξε; Ποιοι συμμετείχαν και ποιοι ήταν στην ομάδα; Και που είναι αυτοί σήμερα; Πόσο κόστισε και με ποια εντολή έγινε; Ποιοι ήταν αποδέκτες της έκθεσης; Ορισμένα από τα βασικά ερωτήματα που έχουν όλοι οι Έλληνες. Επίσης, εχει κατατεθεί αίτημα κατάθεσης εγγράφων. Να κατατεθούν έγγραφα της έκθεσης επιπτώσεων και σχεδίου άμυνας. Και η έκθεση της επιτροπής του «σχεδίου Β». Επίσης, τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ τομέα εξωτερικών και άμυνας κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Καμμένο.

Και συνέχισε: «Ρωτούμε τον Καμμένο, ποιος είναι ο λόγος επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπ. Άμυνας 3 μέρες πριν απο το δημοψήφισμα και για ποιο λόγο ο υπουργός Άμυνας μπροστά στον πρωθυπουργό είπε για την εσωτερική ασφάλεια; Τι σημαίνει δημοκρατικός στρατός και δημοκρατικές ένοπλες δυνάμεις;».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Είναι πρώην πρόεδρος και εξέχον στέλεχος του κόμματος, η άποψη του ειναι σεβαστή και πάντα χρήσιμη» και πρόσθεσε ότι «όλοι γνωρίζουν οτι η πόρτα του προέδρου του κόμματος ειναι πάντα ανοικτή».