Κουμουτσάκος: Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα-Αμεση διαβίβαση στη Βουλή της υπόθεσης

Την άμεση διαβίβαση στη Βουλή της υπόθεσης των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από τον αρμόδιο Υπουργό Αναπληρωτή της αλλά και την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητεί η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το δημοσιεύματα σχετικά με την καταγγελία της εισαγγελέως Τσατάνη για παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγελόπουλου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ότι «υπό τον κ. Τσίπρα ομάδα εξουσίας σταθερά επιχειρεί να εγκαθιδρύσει κομματικό κράτος και σύστημα απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ:

«Οι σημερινές σοβαρότατες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τις χειρότερες υποψίες μας.

Η υπό τον κ. Τσίπρα ομάδα εξουσίας σταθερά επιχειρεί να εγκαθιδρύσει κομματικό κράτος και σύστημα απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Η επίκληση της μόνιμης δικαιολογίας περί “διαπλοκής” μόνον ως ομολογία πράξεων ωμής κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών ακούγεται.

Ουδείς πείθεται.

Πόσο μάλλον που ο δήθεν διώκτης αποκαλύπτεται κρυφός και κατά συρροήν συνομιλητής εκείνων που ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει.

Ζητάμε την άμεση διαβίβαση στη Βουλή των Ελλήνων της υπόθεσης των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από τον αρμόδιο Υπουργό Αναπληρωτή της! Ζητάμε επίσης την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να απαντήσει η Κυβέρνηση στα καταλυτικά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Η Νέα Δημοκρατία δε θα επιτρέψει τη χειραγώγηση και τρομοκράτηση της Δικαιοσύνης. Και προειδοποιεί:

Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα».