Κωπηλασία: Εννέα μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά στην πρεμιέρα του Βαλκανικού

Εννέα μετάλλια (3 χρυσά, 5 ασημένια και 1 χάλκινο) ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά κουπιά κατά την 1η ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων και παίδων-κορασίδων που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Οι Βαλκανικοί αγώνες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Κυριακή 26/9, με την συμμετοχή ακόμα εννέα ελληνικών πληρωμάτων.

Αρχηγός της ελληνική αποστολής στη Φιλιππούπολη είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Κώστας Δίτσιος, ενώ παραβρίσκεται και το μέλος της ΕΚΟΦΝΣ και μέλος της Επιτροπής Βαλκανικών αγώνων, Κώστας Παπαγιάννης. Τους αθλητές συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Κώστας Κοντομανώλης, Σπύρος Γάτος, Συμεών Σάμιος και Βασίλης Χασιώτης.

Στον ίδιο υγρό στίβο που θα φιλοξενήσει σε λίγες ημέρες (9-16/9) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, η Ελλάδα μετέχει με πλήρη ομάδα που αποτελείται από 37 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία όλης της χώρας. Εκτός της Ελλάδας, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος η «οικοδέσποινα» Βουλγαρία, καθώς και οι Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, ΠΓΔΜ. Εκτός συναγωνισμού μέρος λαμβάνει και η Ουκρανία.

Αναλυτικά τα μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κατέκτησαν τα εξής ελληνικά πληρώματα:

ΧΡΥΣΑ

Σκιφ Κορασίδων: Ι. Νόνη

Διπλό σκιφ Παίδων: Ζ. Μπουκουβάλας-Δ. Στασινός

Τετραπλό σκιφ Νεανίδων: Ι. Μπιτζιλαίου-Α. Μακρυγιάννη-Ε. Λαμπριανίδου-Κ. Μπρουσοβανα

ΑΣΗΜΕΝΙΑ:

Σκιφ Παίδων: Α Κουδούνας

Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου Εφήβων: Δ. Ρουκας-Π. Υψηλάντης

Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου Εφήβων: Κ. Ουρούτσι-Γ. Μαραγκός-Α. Οικονόμου-Θ. Λαπικοφ

Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου Νεανίδων: Α. Γιάννου-Α. Καλανδαρίδου-Α. Μήτση-Α. Μάκου

Οκτάκωπος Παίδων: Α. Μαστακας-Ε. Μπλετσας-Γ. Τσίτσιος-Α. Μουτσάτσος-Σ. Συμεωνίδης-Λ. Τζουμετσης-Γ. Μακρυγιάννης-Ι. Πεκόπουλος–Ι. Κιτσάκος.

ΧΑΛΚΙΝΑ

Διπλό σκιφ Εφήβων: Δ. Ζωγράφος-Σ. Καράκογλου

ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ

Διπλό σκιφ Κορασίδων: Α. Δίτσιου-Ε. Λαμπριανίδου

ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ:

Σκιφ Εφήβων: Η. Κουδούνας