«Κόφτης» σε λάθος βάση- Θα κόβουν πρώτα επενδύσεις και ό,τι φέρνει ανάπτυξη!

Στην εξωφρενική απόφαση να περικόπτονται πρώτα από όλα δημόσιες επενδύσεις και κονδύλια του ΕΣΠΑ εφόσον υπάρξει δημοσιονομική εκτροπή αλλά να μη πειράξει άλλες δαπάνες του δημοσίου, φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί αν ξεφύγει από την ιδεοληπτική αντίληψή της να προστατεύει με κάθε τρόπο και μέσον το δημόσιο σε βάρος της αγοράς και του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι λοιπόν ακολουθεί τη λάθος πολιτική να περικόπτει δαπάνες που μπορούν να βάλουν βάση για μια μορφή ανάπτυξης οδηγώντας τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση δημοσιονομικών αστοχιών, ο αυτόματος διορθωτικός μηχανισμός θα περικόπτει πρώτα δημόσιες επενδύσεις, προγράμματα του ΕΣΠΑ, κοινωνικές παροχές, δαπάνες για την εκπαίδευση, τις μεταφορές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά από όλες αυτές τις κατηγορίες θα πλήττονται τα κονδύλια που προορίζονται για μισθούς και συντάξεις.

Αύριο Τρίτη ή πιθανότατα την Τετάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου με όλες τις επίμαχες διατάξεις προκείμενου να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει επιπλέον φόρους 1,8 δις ευρώ που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ως προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης.