Κλονίζεται συνεχώς το διεφθαρμένο και μισελληνικό καθεστώς Εντι Ράμα στην Αλβανία.

Η αντιπολίτευση θα απέχει από το Κοινοβούλιο μέχρι να παραιτηθεί ο Ράμα που κατηγορείται για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της χώρας και την προστασία σε κυκλώματα ναρκωτικών – με μεγάλο εμπόριο μέσω Ελλάδος – έχοντας μετατρέψει τη χώρα του σε «Κολομβία της Ευρώπης».

Βαθαίνει ο πολιτικός και κοινωνικός διχασμός στη γειτονική χώρα των αετών αλλά και των απατεώνων πολιτικών. Κλιμακώνεται η γενική αντίθεση, με μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στα Τίρανα και άλλες πόλεις κατά του φαύλου και διεφθαρμένου καθεστώτος του Σοσιαλιστή αλλά και ανθέλληνα εθνικιστή Πρωθυπουργού Έντι Ράμα με αυταρχικές μεθόδους και διώξεις της Ελληνικής ομογένειας στην Βόρειο Ήπειρο. Η Αλβανία ζει ημέρες παλλαϊκής διαμαρτυρίας και κινητοποίησης όπως συνέβη την περίοδο των Ιουλιανών, το καλοκαίρι του 1965, στην Ελλάδα, με παρόμοιες πολιτικές συνθήκες πόλωσης και συγκρούσεων. Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματιστεί νέα υπηρεσιακή η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου

Την δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων απέναντι από τον πρωθυπουργικό μέγαρο, το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του και να απέσχει από τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένουν από χτες στη λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, μαζί με βουλευτές και ανώτερα στελέχη της δεξιάς.

Η αντιπολίτευση εκφράζει φόβους ότι “με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών το οποίο ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα”.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης την εξασφάλιση διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, με προϋπόθεση την παραίτηση του Ράμα.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση της χώρας, για φτώχεια και διαφθορά, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης η οποία έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη. Ο πρώην Δήμαρχος των Τιράνων και Πρωθυπουργός όλο και περισσότερο απομονώνεται και χάνει σε λαϊκή εμπιστοσύνη. Δεν τον σώζει ούτε η σθεναρή υποστήριξη κύκλων των ΗΠΑ και των βαρώνω εργολάβων , παραγωγών και εμπόρων ναρκωτικών.