Κινητοποιήσεις απο ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κινητοποιήσεις αποφάσισε το Γ.Σ. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, αποφασίστηκε το Πρόγραμμα “Δράσης” της Ομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα:

– Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 25, 26 και 27 Απριλίου 2016, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας με κάθε πρόσφορο τρόπο που οι ίδιοι θα επιλέξουν, ενημερώνουν τους εργαζόμενους για το «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο» και προετοιμάζουν τους εργαζόμενους «για τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας».

– Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, με ευθύνη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της Χώρας, στα γκαράζ, στα Δημαρχεία και σε Δημοτικά Κτίρια με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων. «Για το ποια κτίρια θα καταληφθούν, εκτός από τα γκαράζ των Δήμων, αποφασίζει ο τοπικός Σύλλογος».

– Οργάνωση της 48ωρης Γενικής Απεργίας, «με την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως, σε περίπτωση μη κατάθεσης άμεσα «του αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου από την κυβέρνηση», εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συνεκτιμώντας τις όποιες αποφάσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να τροποποιήσει και να επανακαθορίσει το Πρόγραμμα “Δράσης” της Ομοσπονδίας.