Κέντρα διεθνών στοιχημάτων με έδρα βίλες στην Εκάλη!- 130 συλλήψεις!!!

Ένα τεράστιο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού που «θησαύριζε» ποντάροντας σε αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία και σε αθλητικές αναμετρήσεις. απίθανων αθλημάτων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προβαίνοντας σε τουλάχιστον 130 συλλήψεις ατόμων, οι περισσότεροι από την Ταϊβάν, που συμμετείχαν σε αυτό.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε στήσει τα «στρατηγεία» του σε πολυτελείς κατοικίες της Εκάλης, του Διονύσου και της Κηφισιάς, όπου εγκατέστησαν σύγχρονα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω των οποίων λάμβαναν τα παράνομα στοιχήματα αθλητικών συναντήσεων. Το στήσιμο των «κέντρων» σε βίλες των βορείων προαστίων, αποσκοπούσε στην δυσκολία αστυνομικού ελέγχου, προκειμένου οι δράστες να μην κινούν υποψίες καθώς κανείς δεν θα σκεφτόταν ότι σε ένα πολυτελές σπίτι διεξαγόταν παράνομος στοιχηματισμός.

Μάλιστα, είχαν τοποθετήσει κλειστά κυκλώματα ασφαλείας με δεκάδες κάμερες να επιτηρούν τους εξωτερικού χώρους των σπιτιών, εικόνες που έβλεπαν ακόμη και από τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να προσεγγίσουν ή να φύγουν από αυτά με ασφάλεια. Οι υπήκοοι Ταϊβάν, ως άριστοι γνώστες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών είχαν δημιουργήσει εκατοντάδες ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού σε πολλές χώρες παγκοσμίως, λαμβάνοντας στοιχήματα από πολλά μέρη του πλανήτη, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς κόμβους και server προκειμένου να το επιτυγχάνουν με εξαιρετική ταχύτητα. Σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται να εκμεταλλεύονταν την διαφορά ώρας ανάμεσα στις χώρες από τις οποίες προέρχονταν οι στοιχηματισμοί με εκείνες που διεξάγονταν οι αθλητικές αναμετρήσεις. Οι αστυνομικοί ερευνών αν τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλευόμενα χρονικές διαφορές λίγων λεπτών, δέχονταν στοιχήματα ακόμη και λίγα λεπτά μετά τη λήξη των αναμετρήσεων αποκομίζονταν μεγάλα οικονομικά κέρδη.

Στα «στρατηγεία» και στις οικίες των εμπλεκομένων έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες κουπόνια στοιχηματισμού, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, περίπου 120.000 ευρώ μέσα σε χρηματοκιβώτιο και άλλα ευρήματα. Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και σε εκατοντάδες σημειώσεις που φαίνεται να κατέγραφαν στοιχήματα, κέρδη και ενδεχομένως το. διάσημο πελατολόγιο. Γι αυτό τον σκοπό έχουν ζητήσει μεταφραστές, προκειμένου να αποκωδικοποιήσουν αυτά τα ιδιόχειρα σημειώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, με στόχο την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και των τυχερών παιγνίων, με την κωδική ονομασία «SOGAR VI», υπό τον συντονισμό της ΙΝΤΕRPOL. Η παγκόσμια επιχείρηση εξελίχθηκε σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία, και συμμετείχαν σε αυτή αστυνομικές υπηρεσίες του Βιετνάμ, της Ελλάδας, της Κίνας (των ειδικών διοικητικών της περιφερειών Χονγκ Κονγκ και Μακάο), της Μαλαισίας, της Ταϊλανδής, της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ολλανδίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Ελλάδα εξιχνιάστηκαν 10 υποθέσεις, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, εκ των οποίων 44 συνελήφθη σαν στα όρια του αυτοφώρου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων «SOGAR VI» & «ACES» που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της INTERPOL , συνελήφθησαν συνολικά 4.100 άτομα και κατασχέθηκαν 13,6 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Πηγή: Skai.gr