Καίει πρώην πρωθυπουργό offshore που ανήκει σε στενό συνεργάτη του

Του Κώστα Φειδόπουλου.

Ξέπλενε μαύρο χρήμα που προέρχονταν από άλλη παράκτια εταιρεία που συνδέεται με συστημική τράπεζα

Ποιος είναι ο πραγματικός αποδέκτης του πακτωλού εκατομμυρίων που διακινούσε ο… ταλαίπωρος υπάλληλος, που εξακολουθεί να είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές του κορυφαίου πολιτικού

ΙΣΧΥΡΟΥΣ κραδασμούς στο πολιτικό και τραπεζικό σύστημα αναμένεται να πυροδοτήσουν οι αποκαλύψεις για μια ακόμα offshore, διαχειριστής της οποίας εμφανίζεται ένας στενός συνεργάτης πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews», οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές διαθέτουν επαρκή στοιχεία, τα οποία τεκμηριώνουν το ξέπλυμα βρόμικου πολιτικού χρήματος από τη συγκεκριμένη παράκτια εταιρεία.

Καλά πληροφορημένη πηγή διαβεβαιώνει ότι ο εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης της offshore δεν έχει καμία οικονομική δυνατότητα όπως προκύπτει από τις φορολογικές του δηλώσεις, προκειμένου να δικαιολογήσει την κίνηση των μαύρων κεφαλαίων.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της offshore δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα για να «παρκάρει» ποσά από φοροδιαφυγή σε φορολογικούς παραδείσους.

Η μόνη δραστηριότητα που έχει στο ενεργητικό του είναι μια υπαλληλική σχέση με κορυφαίο πολιτικό και πρώην πρωθυπουργό…

Πρόκειται για έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές που προφανώς του φόρτωσαν και την συγκεκριμένη offshore.

Oι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν διασταυρώσει επίσης τη μεταφορά ποσών στην offshore του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού από άλλη παράκτια εταιρεία που συνδέεται με συστημική τράπεζα.

Στην περίπτωση κατά την οποία ολοκληρωθεί η έρευνα, τότε τα στοιχεία αναγκαστικά θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία ο αχυράνθρωπος επιχειρήσει να καλύψει τον πραγματικό ιδιοκτήτη της offshore η διασύνδεσή της με άλλη παράκτια εταιρεία που διακινούσε μαύρο χρήμα που προέρχονταν πιθανότατα από μίζες που χορηγούσαν τραπεζίτες σε πολιτικούς, θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνουμε εγκύρως ότι η offshore στην οποία αναφερόμαστε δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τον αδελφό του Σπύρο, αλλά πρόκειται για νέα συγκλονιστική αποκάλυψη που βάζει στο κάδρο κορυφαίο πολιτικό.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές σε όλα τα επίπεδα με τους οικονομικούς εισαγγελείς να περιμένουν τα στοιχεία της έρευνας.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η επεξεργασία των νέων εγγράφων για τις offshore που είχαν στηθεί από ολιγάρχες πολιτικούς και αεριτζήδες στους φορολογικούς παραδείσους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια παράκτια εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι γνωστός εφοπλιστής που έχει πάρει δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα αναλαμβάνοντας συμβόλαια μεταφοράς πετρελαίου από την Ρωσία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης δέκα ακόμα παράκτιες εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά και πολιτικά στελέχη.

 

 

SHARE