Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ θέλει αίμα-Χάσμα στις επικουρικές

Νέα συνάντηση θα έχει την Κυριακή με τους επικεφαλής των Θεσμών ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δήλωσε το Σάββατο μόλις ολοκληρώθηκε το ραντεβού τους, ότι το ΔΝΤ θέλει αίμα και πως οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό.

«Όλο το πακέτο των επικουρικών παραμένει ανοιχτό, γιατί μας ζητούν πολύ μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε», είπε, μετά την τρίωρη σύσκεψη, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης έχουν «κλειδώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η συμφωνία έκλεισε στο 40,7% για 40 έτη ασφάλιση. Δηλαδή, για μισθό 1.500 ευρώ, η σύνταξη θα είναι 994 ευρώ.

Τη σκυτάλη των συναντήσεων πήραν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, που συζητούν με τους εκπροσώπους των δανειστών για το τραπεζικό σύστημα και τα «κόκκινα» δάνεια, παρόντος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Προσερχόμενος στο ραντεβού, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αν δεν προλάβουμε έως τις 22 Απριλίου, δεν αποκλείεται έκτακτο Eurogroup στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Με όσους ξένους αξιωματούχους έχω μιλήσει, η στόχευση είναι να κλείσουμε έως 22 Απριλίου, υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «σβήνουμε και γράφουμε το τελικό κείμενο».

Σκληρά μέτρα θέλουν οι δανειστές: Αυξήσεις σε ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ και περικοπές στο Δημόσιο

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας εκτίμησε ότι «στο επόμενο 48ωρο, το αργότερο μέχρι την Τρίτη, θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές», διαβεβαιώνοντας ότι «η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει τα σκληρά μέτρα