Κάμερον για «Panama Papers»: Πήρα το μάθημά μου

«Ξέρω ότι θα έπρεπε να είχα διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την υπόθεση, μην κατηγορείτε τους συμβούλους μου, το λάθος είναι δικό μου, πήρα το μάθημά μου», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, στο εαρινό Συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, στο Λονδίνο.

Η αυτοκριτική του έρχεται δύο ημέρες μετά την ομολογία του ότι τελικά είχε μετοχές της υπεράκτιας εταιρίας του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2010.

Μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers την περασμένη Κυριακή, χρειάστηκε να εκδοθούν τέσσερις ανακοινώσεις με μπερδεμένες διατυπώσεις από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού, πριν αποφασίσει τελικά να παραδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης ότι είχε μετοχές στην offshore που εδρεύει στις Μπαχάμες.

Ο Κάμερον επανέλαβε την υπόσχεσή του να δώσει στη δημοσιότητα προσεχώς τις φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων ετών, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας.

diadilosi-london

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη Ντάουνινγκ Στριτ, ζητώντας την παραίτησή του.

«Ο πρωθυπουργός έχασε την εμπιστοσύνη των Βρετανών», σχολίασε ο ηγέτης της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος όμως δεν ζήτησε την παραίτησή του.