Καλάσνικοφ, πυροβόλα, πυρομαχικά και 100.000 ευρώ κάτω από το στρώμα στο διαμέρισμα της Όλγας Ρούπα.

Επίσης βρέθηκαν κρυμμένα χρήματα και κάτω από το άλλο στρώμα στο σπίτι της baby- sitter Αθανασοπούλου..

Δεν προέκυψαν αξιόλογα ευρύματα στο εξοχικό διαμέρισμα του Ωρωπού, κλειστό επί ένα χρόνο. Κυρίως οικιακός εξοπλισμόςκαι παιχνίδια του μικρού γιού. Αναζητείται ακόμα η μεγάλη γιάφκα με τον οπλισμό, αρχεία, διαφωτιστικό υλικό κλπ. Οπλοστάσιο αποδεικνύεται στο σπίτι της Ηλιούπολης: Βρήκαν ακόμη δύο πιστόλια και τέσσερις χειροβομβίδες – Στα ντουλάπια της κουζίνας είχε κρυμμένα τα καλάσνικοφ – Μεγάλη έρευνα τώρα σε νέα γιάφκα στα Μεσόγεια –

Κατασχέθηκε και αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει(!) η Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της το 2016

«Μίνι» οπλοστάσιο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη, ενώ στο διαμέρισμα της 25χρονης στο Μπραχάμι, όπου επίσης διέμενε ως καταζητούμενη η Πόλα Ρούπα βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, κρυμμένα στα ντουλάπια της κουζίνας και 100.000 ευρώ κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του 6χρονου γιου της!

Εντοπίστηκαν ακόμα δύο πιστόλια και τέσσερις χειροβομβίδες. Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας όπου θα γίνει βαλλιστική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα όπλα είναι «καθαρά» ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποιες επιθέσεις και ποιες. Κοντά στο σπίτι που έμενε η 25χρονη καθηγήτρια-συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί το 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την έρευνα οι πληροφορίες λένε ότι τα δύο καλάσνικοφ ήταν καθαρά, δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε κάποια επίθεση. Όσο αφορά τα δύο πιστόλια, οι ίδιες ανεπίσημες πληροφορίες λένε ότι το ένα είναι το πιστόλι που χρησιμοποίησε η Ρούπα στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με το ελικόπτερο τον περασμένο Ιανουάριο ενώ το δεύτερο φέρεται να το είχε ο Νίκος Μαζιώτης στη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει και άλλο οπλοστάσιο στο οποίο θα υπάρχουν όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις, όπως εκείνες από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, μια οργάνωση που θεωρείται από τους αστυνομικούς «συνέχεια» του Επαναστατικού Αγώνα και η οποία έχει χτυπήσει τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, την κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή και το κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ.

Παράλληλα ερευνάται αν το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ που σύμφωνα με την Αστυνομία η 48χρονη Ρούπα είχε κρύψει κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του μικρού γιου της προέρχεται από ληστείες που είχε διαπράξει η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη. Αύριο αναμένεται από τα τραπεζικά ιδρύματα να γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τα χρήματα προέρχονται από συγκεκριμένες ληστείες, κάτι που όπως λένε οι πληροφορίες είναι εύκολο να διαπιστωθεί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Καλάσνικοφ, πιστόλια και πυρομαχικά βρέθηκαν στο σπίτι – κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο διαμέρισμά της στην οδό Ζαϊμη εντοπίστηκαν δύο πολεμικά τουφέκια – καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) καθώς και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Επιπλέον, κοντά στο διαμέρισμα της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου (συνεργού της Ρούπα) στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο, που όπως προέκυψε από την έρευνα είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν χρήματα σε μετρητά. Ερευνάται εάν προέρχονται από ένοπλες ληστείες που η 48χρονη διέπραξε το διάστημα που διέφευγε τη σύλληψη. Τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε παράλληλη επιχείρηση που διεξήγαγε το Σάββατο η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας ένας 55χρονος ποινικός, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο συνεργών της Πόλας Ρούπα. Στην κατοχή του φέρεται να βρέθηκαν μια πλαστή ταυτότητα και ένα όπλο. Πιθανολογείται ότι είναι συνεργός ενός 38χρονου ληστή που συνελήφθη την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη και ο οποίος είχε επαφές με την 48χρονη τρομοκράτισσα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες διέπραξαν το τελευταίο διάστημα περισσότερες από δεκαπέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα, με πιο πρόσφατη αυτή σε βάρος υποκαταστήματος της αλυσίδας “Γερμανός” στην Πεύκη, τον Δεκέμβριο. Ερευνάται εάν σε κάποια από αυτές τις ληστρικές επιδρομές είχε συμμετάσχει η Ρούπα ή η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Ο 55χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για δύο ανθρωποκτονίες, ενώ αντίστοιχα ο 38χρονος συνεργός του για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά το 2008.

Έρευνα για νέα γιάφκα στα Μεσόγεια

Η Αντιτρομοκρατική, εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Κυριακής ερευνά χώρο στα Μεσόγεια της Αττικής, όπως λένε οι πληροφορίες, όπου ίσως στο παρελθόν είχε ζήσει η Πόλα Ρούπα με το παιδί της. Πληροφορίες λένε ότι το σπίτι είναι άδειο, δεν έχει βρεθεί κάτι το αξιοποιήσιμο και πιθανότατα το συγκεκριμένο οίκημα το χρησιμοποιούσε η Πόλα Ρούπα προκειμένου να κάνει τις διαποπές της το καλοκαίρι μαζί με το παιδί της. Πιθανότατα μάλιστα οι αρχές οδηγήθηκαν εκεί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν μετά την δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων που χρησιμοποιούσε η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη μαζί της.

Ανάμεσα στα 10 πλαστά δελτία ταυτότητας από το σπίτι της Ηλιούπολης όπου συνελήφθη η Ρούπα, βρέθηκαν και πλαστά δελτία ταυτότητας ανδρών, μια τουλάχιστον εκ των οποίων είναι του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και δύο ταυτότητες που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ίσως τους οδηγήσουν στα 4-5 νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Συγκεκριμένα για τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων με τα στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνουν στοιχεία ταυτοτήτων που έχουν κλαπεί μόνο που στις φωτογραφίες δεν απεικονίζονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους.