Καλαφάτης σε Μπουτάρη: Εκανες αγώνα για τον Τσίπρα και τον Καμμένο

Έντονη αντιπαράθεση για τη συμφωνία των Πρεσπών είχαν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Μία φράση, λοιπόν, του κ. Καλαφάτη προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ήταν αρκετή για να αρχίσει η μεταξύ τους κόντρα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ είπε στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι «χάρισε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια» προκαλώντας έτσι την αντίδραση του.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, λοιπόν, κάλεσε τον κ. Καλαφάτη να ανακαλέσει, χαρακτηρίζοντας τον παράλληλα «ψεύτη». «Είσαι ψεύτης. Ντροπή σου. Να ανακαλέσεις. Λες ψέματα, τεράστια ψέματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία, ενώ στη συνέχεια ο κύριος Καλαφάτης ανακάλεσε σημειώνοντας όμως ότι ο δήμαρχος ήταν στην πρώτη γραμμή για το Σκοπιανό.

«Ανακαλώ ότι χάρισε ο κ. Μπουτάρης το όνομα «Μακεδονία», στους Σκοπιανούς, αλλά κινήθηκε ακριβώς στην ίδια γραμμή, λειτούργησε σαν θετικός καταλύτης στη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της πΓΔΜ. Κάνατε αγώνα με τον Τσίπρα και τον Καμμένο», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι ο δήμαρχος είχε χαρακτηρίσει ως κατάπτυστο το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

«Είσαι χειρότερος από ψεύτης», σχολίασε ο δήμαρχος, αποχωρώντας για λίγο από την αίθουσα.