Κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος του Λαυρεντιάδη -Για απάτη-μαμούθ κατά της ΔΕΠΑ

Κακουργηματικές κατηγορίες για απάτη σε βάρος του δημοσίου αντιμετωπίζει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλα 11 πρόσωπα μετά την μήνυση της ΔΕΠΑ για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά την μήνυση της ΔΕΠΑ το 2017 για καταγγελόμενη ζημία ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας λόγο για απάτη μαμούθ, η οποία έβλαψε τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΔΕΠΑ οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του. Οπως αναφέρουν, ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρία (ELFE) ειχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.

Οι διώξεις

Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν τα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και το έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.