Κακός χαμός στη Βουλή για την υπόθεση με τον Νίκο Γεωργιάδη

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για παιδεραστία.

Με αφορμή χυδαία τοποθέτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλου, η οποία έγινε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια, ο Κώστας Τζαβάρας επιτέθηκε με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα τόσο κατά της Χρυσής Αυγής όσο και κατά του προεδρεύοντος, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου προσάπτοντάς του ανοχή στις ύβρεις και στις συκοφαντίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες «υποκείμενα», ανέφερε ότι «οι ψυχικές ανωμαλίες και όλοι οι σεξουαλικοί εκφυλισμοί έχουν σχέση με αυτούς», τόνισε πως «δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν παρά μόνον την παλιανθρωπιά τους» και πως του προκαλούν «αηδία». Αναφέρθηκε ακόμη, στην ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι 120 μέρες στα Σόδομα γνωστή και ως «Σαλό» λέγοντας στους χρυσαυγίτες βουλευτές πως «στο έργο του Παζολίνι θα δείτε τον εαυτό σας εκεί μέσα εκεί σας φωτογραφίζει απολύτως».

Ο Κώστας Τζαβάρας επιτέθηκε ωστόσο και κατά του Γιώργου Βαρεμένου για «απαράδεκτη ανοχή» σε όσα συκοφαντικά ενάντια στη ΝΔ εκτόξευσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Πριν από μία εβδομάδα η Βουλή ψήφισε ενσωμάτωση οδηγίας στην οποία υπάρχουν και κυρώσεις για όποιον παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτές τις βαρβαρότητες κ. πρόεδρε είχατε υποχρέωση να τις προλάβετε γι’ αυτό καταφέρθηκα εναντίον σας», είπε.

Σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε και η Kοινοβουλευτική Eκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, λέγοντας ότι στην περίπτωση αυτή ισχύει το ρητό «ένοχος ένοχο ου ποιεί». Όπως είπε οι εχθροί και οι αρνητές της δημοκρατίας και εκπρόσωποι του φασισμού που είναι υπόδικοι για πολύ βαρύτερα εγκλήματα, όπως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μαχαιρώνουν μετανάστες, τολμούν και παραδίδουν μαθήματα πατριωτισμού. «Σας περιμένουν βαρύτερες καταδίκες», είπε.