Καιρός: Τους 30 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

Καλο καιρό με υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, με ανέμους που θα φτάσουν και τα τα 6 μποφόρ στο ΑΙγαίο και θερμοκρασίες έως 29 βαθμούς.

Για σήμερα Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Για τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι ανεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. α

Για τη Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά την Εϋβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από18 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

SHARE