Και το όνομά αυτού… «Εθνική ενότητα» – Πρόεδρος ο Καρατζαφέρης, γραμματέας ο Μπαλτάκος

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα πολιτικών ζυμώσεων οι Γιώργος Καρατζαφέρης και Τάκης Μπαλτάκος παρουσίασαν το όνομα και το λογότυπο του νέου τους κόμματος, το οποίο ονομάζεται «Εθνική ενότητα».

ethniki enotita

Με σήμα τον Πυρσό και αισθητική που παραπέμπει στα χρόνια της ΕΡΕ το νέο κόμμα περιγράφεται από τον πρόεδρό του, Γιώργο Καρατζαφέρη και τον γραμματέα, Τάκη Μπαλτάκο, ως καθαρόαιμο δεξιό κόμμα που θα επιχειρήσει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή και θα απευθύνεται στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ.

Στην παρουσίαση του νέου πολιτικού σχηματισμού μοιράστηκε φυλλάδιο με τον τίτλο «Ως πότε», όπου τίθενται επτά ερωτήματα:

1.Η χώρα είναι υπό ξένη οικονομική κατοχή επί έξι χρόνια.

2.Η χώρα έχει αρνητική ανάπτυξη και αμειώτη εργασία επί έξι χρόνια

3.Καταστήματα κλείνουν, μικρομεσαίοι αφανίζονται, αγρότες υποφέρουν, συντάξεις απομειώνονται, ακίνητες περιουσίες απαξιώνονται.

4.Η ασθενέστερη οικονομικά χώρα της Ευρωζώνης έχει το ίδιο νόμισμα με την ισχυρότερη.

5.Η χώρα σήμερα δεν έχει σύνορα και οι ξένες ΜΚΟ έχουν υποκαταστήσει το κράτος.

6.Η χώρα δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση σε κανένα κύριο ζήτημα.

7.Η ελληνορθόδοξη πολιτιστική μας ταυτότητα κάθε μέρα νοθεύεται και η Ορθοδοξία, η ψυχή της ψυχής μας συνεχώς βάλλεται.

Απαντάντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι κ.κ Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος σχετικά με το στίγμα του νέου κόμματος δήλωσαν: “Θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή”, ενώ όσον αφορά τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, οι επικεφαλής του νέου κόμματος είπαν ότι «είναι δικοί μας άνθρωποι, δεξιοί ψηφοφόροι, βεβαίως μας αφορούν». «Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού», κατέληξαν.

Αναφερόμενος ο κ. Μπαλτάκος στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε “Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος, όπως και ο πατέρας του, από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο Κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα».

Τέλος, ερωτηθείς ο κ. Καρατζαφέρης για τους Αδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη που ανήκαν στον ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του νέου κόμματος δήλωσε είπε πως «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία, δικό τους πρόβλημα».