Ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά -Γιατί είναι ιδιαίτερα περίεργη για την ΕΛ.ΑΣ. [εικόνες]

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα στον Πειραιά και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Νοταρά.

Σύμφωνα με μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, πριν την έκρηξη, ένα άτομο σταμάτησε με το αυτοκίνητό του έξω από το σημείο, άφησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε τσάντα στην είσοδο του κτιρίου και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Μετά από λίγα λεπτά σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές όχι μόνο στο κτίριο, αλλά και σε άλλα παρακείμενα, όπου στεγάζονται η ΔΟΥ Πειραιά, ένα υποκατάστημα τράπεζας, ένα ξενοδοχείο και γραφεία.

Επίσης ζημιές προκλήθηκαν και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί, πως στο κτίριο όπου ο άγνωστος άφησε το ύποπτο αντικείμενο στεγάζεται το γραφείο του δικηγόρου Γρηγορίου Τιμαγένη, ο οποίος ασχολείται με υποθέσεις που έχουν να κάνουν με το Ναυτικό Δίκαιο καθώς είναι διαιτητής σε διαιτησίες του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μετά την έκρηξη, στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησαν έρευνες για την επίθεση.

Η περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση παραμένει αποκλεισμένη.