Ισχυρή έκρηξη στο Κολωνάκι – Δύο τραυματίες

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 07:10 το πρωί στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, επί της οδού Σκουφά. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ και ο νεωκόρος διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες.

Τρόμος στο Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου - Δύο τραυματίες - Media Gallery

Ο νεωκόρος είναι σε καλή κατάσταση, με λίγα εγκαύματα στο πρόσωπο και αναμένεται να λάβει άμεσα εξιτήριο. Καλή είναι η κατάσταση της υγείας και του αστυνομικού.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Κατόπιν εντολής του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, μετέβη άμεσα στο χώρο του ναού και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο αστυνομικός.

Τρόμος στο Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου - Δύο τραυματίες - Media Gallery 2

Από την πρώτη στιγμή, ο αρχιεπίσκοπος ενημερώνεται διά του πρωτοσύγκελού του, ο οποίος έχει συχνή επικοινωνία από το πρωί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολό.

Τρόμος στο Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου - Δύο τραυματίες - Media Gallery 3

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόρτα του ναού υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί, που έγινε αντιληπτό όταν ο νεωκόρος άνοιξε την είσοδο. Δεν είχε αρχίσει ακόμη η Θεία Λειτουργία και δεν υπήρχε κόσμος μέσα στην εκκλησία.

Ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός, εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Τρόμος στο Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου - Δύο τραυματίες - Media Gallery 4

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για προειδοποίηση με τηλεφώνημα.

Τρόμος στο Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου - Δύο τραυματίες - Media Gallery 5

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή περιμετρικά του ναού.

Δείτε τι δήλωσε από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο ιερέας του ναού:

Αυτόπτης μάρτυρας: