ΙΣΑ για Ελληνικό: Κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νόσων-Αμεση λήψη μέτρων

Για τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμωδών νόσων στους πρόσφυγες Ελληνικό, λόγω της αύξησης των θερμοκρασιών, προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος ζητεί την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, μετά τον θάνατο 17χρονης κοπέλας.

«Ο θάνατος της 17χρονης στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα Δημόσιας υγείας που ανακύπτουν λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας», αναφέρει ο ΙΣΑ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθή ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες.

Προειδοποιούν δε ότι με την άνοδο της θερμοκρασίας, θα αυξηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμωδών νόσων, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν και στον τοπικό πληθυσμό, και ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι δεν έχουν δρομολογηθεί στις περιοχές υψηλού κινδύνου, οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί εναντίον των κουνουπιών, με αποτέλεσμα η χώρα να αντιμετωπίζει το κίνδυνο έξαρσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός, κ.α.