ΗΠΑ: Φραγμούς στις επενδύσεις της Κίνας σε εταιρείες με «σημαντικές» τεχνολογίες βάζει η κυβέρνηση Τραμπ

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταρτίζει νέους κανόνες που θα απαγορεύουν σε εταιρείες το 25% και πάνω του μετοχικού κεφαλαίου των οποίων είναι κινεζικής ιδιοκτησίας να εξαγοράζουν αμερικανικές εταιρείες που κατέχουν «σημαντικές τεχνολογίες», αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα «The Wall Street Journal», επικαλούμενη πηγές ενήμερες για το σχέδιο αυτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι νέοι κανόνες τους οποίους καταρτίζει το Υπουργείο Εμπορίου δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και θα δοθεί η ευκαιρία στην αμερικανική βιομηχανία να συμμετάσχει σε μια διαδικασία διαβούλευσης για αυτούς πριν τεθούν σε εφαρμογή.

Η «The Wall Street Journal» προσθέτει ακόμη ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδια για να υπάρξουν «αυστηρότεροι» έλεγχοι των εξαγωγών προς την Κίνα, ώστε να μην περιέρχονται τεχνολογίες που χαρακτηρίζονται σημαντικές για την αμερικανική βιομηχανία σε κινεζικά χέρια.

Ο Λευκός Οίκος, το Υπουργείο Εμπορίου και το Υπουργείο Οικονομικών των HΠΑ δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους ζήτησε να σχολιάσουν το δημοσίευμα της εφημερίδας.