«Είναι βαθειά προβληματική.Μανιοκαταθλιπτική.»Ανοικτή επίθεση του ιππέα Αλβάρο κατά της Αθηνάς Ωνάση.

Γιατί «αναγκάστηκα» να απατήσω την Αθηνά Ωνάση, μετά δώδεκα χρόνια συμβίωσης.

Απαιτεί τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια για κάθε χρόνο κοινής συμβίωσης(σύμφωνα με το προγαμιαίο τους συμβόλαιο) και άλλα δέκα ακόμη για ζημιές στη
καριέρα του ως αναβάτη ίππων αγώνων ,που αυτή του προκάλεσε. Παράλληλα βαδίζοντας στο διαζύγιο έχει εξαπολύσει πόλεμο κατηγοριών εναντίον της, χωρίς διάθεση-προς το παρόν τουλάχιστον- κάποιου ειδικού οικονομικού συμβιβασμού.

Στην κανονική αντεπίθεση,φαίνεται ότι πέρασε ο πάλαι ποτέ λατρεμένος σύζυγος της χρυσής κληρονόμου, την οποία και κατηγορεί επί πολύ προσωπικών θεμάτων,εν όψει των δικαστικών αγώνων, που φέρονται να έχουν αποφασίσει ο ένας εναντίον του άλλου.

Η Αθηνά Ωνάση αποφάσισε να πουλήσει του σπίτι όπου ζούσαν μαζί με τον Ντόντα της, μέσα στο οποίο ο ίδιος έγινε «τσακωτός» από την ασφάλεια εκείνης να την απατά, παρεμπιπτόντως, όπως αποφάσισε να πουλήσει το αυτοκίνητο και μερικά αλογά του.

ωναση_!Το «κλείνει» το κεφάλαιο η Αθηνά αλλά εκείνος δεν φαίνεται ευχαριστημένος με τις εξελίξεις. Παρόλο που βάσει προγαμιαίου, δικαιούται ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, ο Αλβάρο λέγεται ότι διεκδικεί πολλά περισσότερα από την πρώην συζυγό της, την οποία τώρα κατηγορεί επί προσωπικού, σε μια προσπάθειά του να δικαιολογήσει γιατί «αναγκάστηκε» να την απατήσει.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, υπέρ του στο δικαστήριο θα καταθέσει με αποδεικτικά στοιχεία μια διακεκριμένη ψυχίατρος της Βραζιλίας, η οποία υποστηρίζει πως η Αθηνά Ωνάση πάσχει από χρόνια μανιοκατάθλιψη(λεγόμενη και διπολική), γεγονός που την έκανε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα συζυγικά της καθήκοντα, δηλαδή στις προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές της υποχρεώσεις.

Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη) είναι μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη.
Αυτές οι διαταραχές μπορούν να συμβούν σε ένα φάσμα που διακυμαίνεται από εξαντλητική κατάθλιψη μέχρι και αδιάκοπη μανία. Άτομα που υποφέρουν από διπολική διαταραχή συνήθως βιώνουν καταστάσεις μανίας ή υπομανίας ή μια μικτή κατάσταση μανίας και κατάθλιψης.

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων συνήθως συμβαίνει σε νεαρή ηλικία, αλλά είναι συχνή και σε μεσήλικες.Τα επεισόδια της ασθένειας σχετίζονται με τη θλίψη, την αναστάτωση και με έναν σχετικά υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. Διάφορες έρευνες υποδεικνύουν ότι η γενετική, το περιβάλλον, η νευροβιολογία καθώς ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες είναι σημαντικοί στην ανάπτυξη διπολικής διαταραχής. Ψυχιατρικές έρευνες έχουν εστιάσει στους νευροβιολογικούς παράγοντες, ωστόσο ένα ξεκάθαρο οργανικό αίτιο δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Η διπολική διαταραχή “θεραπεύεται” με φάρμακα και/ή ψυχοθεραπεία. Για τη “θεραπεία” της διπολικής διαταραχής χρησιμοποιούνται διάφορα φάρμακα όπως αντιψυχωτικά, λίθιο και βενζοδιαζεπίνες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, δηλαδή όταν υπάρχει κίνδυνος για τον ασθενή ή και για άλλα άτομα, η νοσηλεία είναι απαραίτητη. Θεραπεία με την έννοια της ίασης θεωρείται πως δεν υπάρχει στη διπολική διαταραχή.

Η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυία, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή. Αυτό έχει ωστόσο οδηγήσει τα τελευταία χρόνια και σε μια λανθασμένη εξιδανίκευση της διπολικής κατάστασης: Αφενός δεν είναι όλοι οι πάσχοντες κατ’ ανάγκη ιδιοφυείς, αφετέρου ο πάσχων υποφέρει από την ασθένεια που συχνά συνεπάγεται δυσλειτουργικότητα και σημαντική πτώση της ποιότητας ζωής, έτσι ώστε οπωσδήποτε δεν είναι καμιά ιδεατή κατάσταση.

Ο Αλβάρο κατέθεσε, επίσης, αγωγή, διεκδικώντας 10 εκατομμύρια δολάρια, ισχυριζόμενος ότι η καριέρα του ως ιππέας υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Αθηνά Ωνάση. Τα δεδομένα όμως, με τις απιστίες εις βάρος της Αθηνάς Ωνάση να καταγράφονται ήδη από τον δεύτερο χρόνο του γάμου τους ενδέχεται να του στερήσουν ακόμη και αυτά που θεωρούσε δεδομένα ο Ντόντα..

ωναση_2

Σύμφωνα με δημοσιεύματα o Ντόντα διεκδικεί -εκτός των άλλων 12 εκατ.- 10 εκατομμύρια δολάρια κατηγορώντας την Αθηνά πως φταίει για τις κακές του επιδόσεις στην ιππασία. Ο Ντόντα χαρακτηρίζει υπεύθυνη την Αθηνά για την κατρακύλα που έχει στην παγκόσμια κατάταξη με τους καλύτερους αναβάτες και διεκδικεί το υπέρογκο ποσό από χρηματικά έπαθλα και χορηγίες που είχε εξασφαλίσει ως επαγγελματίας ιππέας για την εταιρεία που ίδρυσαν μαζί το 2010.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δυο φορές χάλκινος Ολυμπιονίκης είναι στα “μαχαίρια” με την Αθηνά Ωνάση για την “κηδεμονία” των αλόγων του. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το γεγονός πως η Αθηνά του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί τα άλογα που είχαν αγοραστεί με δικά της χρήματα, τον οδήγησαν στο να πέσει από την 10η στην 205η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ιππασίας.

Ο Ντόντα συνέχισε να προπονείται με άλογα κατώτερων δυνατοτήτων και έτσι δεν κατάφερε να έχει τις νίκες και τα χρηματικά έπαθλα που υπολόγιζε.
Η αγωγή του Αλβάρο κατατέθηκε από την δικηγόρο του Πρισίλα Κορέα ντα Φονσέσκα, γνωστή στους νομικούς κύκλους ως η “βασίλισσα των διαζυγίων”, τον Οκτώβρη του 2016, λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, με το αγαπημένο του άλογο Cornetto K. Εκτός, από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Αλβάρο δεν είχε καμιά άλλη πρόσβαση στα πανάκριβα άλογα της Αθηνάς, τα οποία φυλάσσονταν σε στάβλους στους οποίους δεν του επιτρέπεται η είσοδος.