Ινδία: Πάνω από 400 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεράλα

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στην πολιτεία Κεράλα, στη νότια Ινδία, όπου περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες και χιλιάδες ακόμη παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Η πτώση της στάθμης των υδάτων είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν επιπλέον σοροί των θυμάτων του σφοδρότερου μουσώνα που έπληξε την πολιτεία αυτή, στη νοτιοδυτική Ινδία, τα τελευταία 100 χρόνια.

Στρατιωτικά ελικόπτερα και σκάφη συνεχίζουν τις έρευνές για τον εντοπισμό επιζώντων και μεταφέρουν πόσιμο νερό και είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές. Οι διασώστες ανακάλυψαν μονάχα χθες τουλάχιστον 30 πτώματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να έχει ανέβει σε τουλάχιστον 400 από την έναρξη των μουσώνων.

Πλέον, εκφράζονται φόβοι ότι η μόλυνση των πηγών πόσιμου νερού και οι κακές συνθήκες υγιεινής θα οδηγήσουν στην εμφάνιση ασθενειών.

Στις πληγείσες περιοχές, όπως εκείνη του Τρισούρ, οι διασώστες ψάχνουν ένα προς ένα τα πλημμυρισμένα σπίτια αναζητώντας τις σορούς ανθρώπων που δεν πρόλαβαν να βγουν και παγιδεύτηκαν από την απότομη άνοδο των υδάτων.

Τουλάχιστον 220 έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 11 ημέρες, ενώ το κοστος των ζημιών εκτιμάται ότι θα φθάσει τα τρία δισ. δολάρια.